Kommentarer på Från kontinentlöpare till strandjoggare


Strandjogg på söndag morgon längs strandpromenaden i Virginia Beach. I bakgrunden den två år gamla statyn av Neptunus. Här vimlar det av joggare och halvtimman innan bilden togs avslutades en triathlon-tävling. Fortfarande badar man och säsongen kan pågå till mitten av oktober.

Ett lyxmotell med utsikt  från översta våningen över den långa och vackra stranden i Virginia Beach fick avsluta min kontinetlöpning. Först ikväll skall champangekorken flyga i luften.

Paret Sherry Dunn och Will Drennan personifierar den amerikanska gästfriheten. De bjöd på middag i sitt hem i Norfolk, frukost i Virginia Beach och skjussar mig senare till flyget. Jag tog en joggingrunda med dem i Virginia Beach, hon på rolerblades och han på len iten eldriven bräda.

Vilka kontraster; tidigare ensamlöpare på de amerikanska landsvägarna, nu lyxjoggare på strandpromenaden  i Virginia Beach.  Löparäventyret är nästan över och på tisdag är jag hemma i Sverige igen.

Jag mår som en prins och igår hade jag min första vilodag på 95 dagar. Jag har checkat in på ett av de många fina motellen längs strandpromenaden och utsikten här från översta våningen är fantastsik. Från balkongen ser jag badande nere på stranden, vågorna går höga i Atlanten och surfare med segel i luften gör den ena ackrobattricket efter det andra. Joggarna är många på strandpromenaden och det är det goda, rika livet med de vackra människorna som levs här. Visst,  det kan vara skönt några dagar som kontrast mot det jag upplevt men det här är inte riktigt min stil. Jag vill hem till vardagen i Stockhom, till familjen och joggingrundorna längs Kungsholmen, Brunnsviken och Bällstaviken och träffa löparkompisarna nere i Enskede igen. På tisdag är jag hemma- skönt!

Trycket på min hemsida har varit väldigt stort. Målgångsdagen var det runt 2 000 besökare och till detta skall läggas alla som läst mig via bloggen i Svenska Dagbladet. Många har frågat mig om jag nu får absitinensbesvär men det är jag rätt övertygad om att jag slipper. Jag tror det gäller att försöka återgå till det vanliga livet så snabbt som möjligt.

Kanske mitt sista inlägg och en sammanfattning och svar på era frågor kommer om någon vecka. Sen är det slut. Men själv fortsätter jag att springa och det hoppas jag ni andra också gör!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Allan - 2007-09-16 20:48:12

Tack för ett fantastiskt äventyr!
Och grattis till att det nu är slut.
Kommer sakna dina skildringar.

#2 Inkan - 2007-09-16 20:55:12

Jag är så nyfiken:
VAD blir det nästa projekt ?
- visst är jag fräck som frågar redan nu, när du nyss nått målet.... Men du är ju så entusiastisk och det smittar av sig.
Min egen motionsrunda ( nästan) varje morgon är snart uppe i en timme!

Keep on!

#3 Peter M - 2007-09-17 10:15:30

Varför inte fortsätta och kommentera långlöpning här på www.suneson.se? Du har ju väckt ett enormt intresse. Det finns säker många sidor som tar upp löpning på olika sätt, men dig har vi lärt känna och fått förtroende för. Dessutom skriver du ju så att det blir spännande. Fortsätt dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter, exempelvis hur man lyckas komma in i vanliga gängor efter en prestation av det här slaget. Dessutom måste du ju skriva en bok om äventyret! Texten finns ju redan här. Och bilderna! "Keep up the good work!"

#4 Henke - 2007-09-17 10:58:21

Tycker också det vore kul att fortsätta få ta del av dig och dina kommentarer. Vore kul om du fortsatte skriva av dig, om än inte lika ofta.

Jag väntar också på en bok ;)

#5 Maria* - 2007-09-17 13:21:49

Kanske får man träffa dig på ett ultralopp under 2008?

Tills dess - blir du abstinent ändå så kan du alltid tar en runda ner till Helsingborg, så springer vi en mil eller två innan du spurtar hemmåt igen ;-)

Tack för att jag/vi fått dela din löparglädje!

#6 Jan Suneson - 2007-09-18 12:20:58

Välkommen hem till Sverige igen

Jag delar helt Peter Ms förslag om en fortsättning på bloggen. Du har ju lyckats dra igång ett nästan otroligt intresse för löpning här hemma. Många har börjat träna för första gången andra har utökat sin träning och en del (läs Jan Suneson) fundera på att börja. Kanske kan du och Rune få en kronprins eller en kronprinssessa.
Nu kommer hösten och allt blir grått och trist. Jag tror att en rapport från dina rundor i Stockholm skulle betyda mycket för att hålla intresset vid liv. Du skulle också kunna ge oss mer från USA äventyret. Säker upplevde du mycket som inte fick plats i de dagliga rapporterna. En ?Sverige rapport? i veckan orkar du säkert med efter 500 mil på landsväg. Tycker andra som jag och Peter så ?bloggbomba? Björn.

Vilket kanonpris du fick på Econo Lodge Oceanfront, normalpriset börjar på 130$.

Snälla sälj inte kärran den kan hoppas vi alla komma till användning igen. Nisse har ju börjat springa och själv har jag i bakhuvudet en kombinerad gång och in lines tur från Maine to Florida.

#7 Peter N - 2007-09-18 23:00:54

En blogläsning varje lördagmorgon till kaffet vore ju inte fel.
Du kan säkert fylla några stolar som föreläsare också skulle jag tro.

#8 Lasse Nilsson - 2007-09-19 00:17:52

Fantastiskt, jag gratulerar.
Hälsar Lasse

#9 Johanna Wachtmeister - 2007-09-19 22:05:40

GRATTIS!
Du gjorde det!

#10 Inkan - 2007-09-20 15:25:28

JA: fortsätt skriv-spring-skriv ... du berättar så intressant och fler blir nyfina och inspirerade tror jag.
Så stäng inte dörren till bloggen. Även om du inte vill skriva varje dag - varför inte en dag i veckan?
Och som sagt: NÄR kommer boken om "kust till kust"?

hej & hå
Inkan

http://blaafaagel.blogspot.com/

#11 Bosse - 2007-09-20 22:18:51

GRATTIS IGEN!
Hur känns det i kroppen nu?
Blir det löpning i Ryssland nästa vår?
Hälsningar
//Bosse


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg