Kommentarer på Richmond en lätt match passera


Vackra hus i Richmond. De smidda enréerna påminde om husen jag såg under min löptur till New Orleans sommaren 2005.

 

Eftersom jag sprungit i Brooks löparskor i 24 år (obs, jag är inte sponsradav företaget) var jag tvungen att ta ett hopp när plötsligt en skylt med texten "Brook Run" dök upp vid infarten tll Richmond. Det visade sig vara ett köpcentrum. Hemskt vad mager jag ser ut- får äta upp mig vid hemkomsten.

Storstäder gillar jag inte efterrsom de är så svåra att passera för en löpare. Därför fruktade jag dagens "stadsmara" i Richmond, Virginias huvudstad. Men passagen gick mycket smidigt trots min dåliga karta. Jag hade här väntat mig en och annan skyskrapa men så höga var inte husen. Staden gav ett blandat intryck, vissa kvarater i centrum var väldigt förfallna och här verkade den svarta befolkningen bo liksom i de tristare områdena  längs utfarterna men jag såg också riktiga oaser i centrum. Helhetsintrycket under min timmes promenad i Richmond var ändå att det var en ganska sliten stad men att det pågick mycket renoveringar.

Att boka motell och inte exakt kolla upp var de ligger är ingen bra idé. Är nu i staden Hopewell men motellet visade sig ligga nere vid motorvägen, minst en halvmil från den väg jag springer på. Usch, där blev det en massa onödiga kilometrar igen.

Virginia skall ju vara tobaksstaten. Men några tobaksodlingar har jag ännu inte sett, däremot några vackra vingårdar dock utan vindruvor. Har förkovrat mig lite i det amerikanska inbördeskriget, är nästan omöjligt att missa eftersom minnesmärkena längs vägarna är många och jag stannar vid varje märke. Har dessutom hunnit med  ett besök på ett museum just om kriget och där fick jag en två timmar lång personlig guidning av en kvinna klädd i tidstypiska kläder. Jätteintressant!

Löpningen går lätt, det är ju bara tre dagar kvar. Men att vagnen nu rullar så lätt beror också på att jag har nerförsbacke. Hoppas den nerförsbacken går räcker ända till Atlanten!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Martin - 2007-09-12 08:37:35

Björn! Du är fenomenal. Lycka till den sista biten. Mycket intressant läsning också.

#2 Johan Myrsten - 2007-09-12 09:37:23

Härligt, Björn!
Verkar som du får extra belöning av miljön omkring dig sista biten. Och din reseberättelse är ju mycket läsvärd - kanske en blivande bok?
Bästa välgångsönskningar inför slutspurten och välkommen åter till jobbet sedan!

Johan M

#3 Peter N - 2007-09-12 09:53:50

Som många andra är jag stum av beundran.
Hoppas det inte verkat som annat när jag funderat kring miltalen hehe.
Jag har sagt det tidigare; halvvägs eller hela sträckan så är du en inspirationskälla för hur livet borde levas.
Grattis i förskott!

#4 JB - 2007-09-12 11:18:53

Härligt jobbat. Har varit mycket kul att följa din blogg. Jag har lite funderingar kring ditt vägval. Någon speciell tanke kring att du höll dig så pass länge långt norrut för att nu på slutet springa söderut. Hade det inte varit närmare att snedda söderut tidigare?

#5 Inkan - 2007-09-12 11:46:57

Så härlig husraden är - där skulle man kunna bo. Kan tänka mig att det är kontraster mellan dessa vackra hus och de förslummade områden du passerar (och har passerat i andra städer)
Märkligt att myndigheterna inte säger stopp och belägg till husägarna och kräver upprustning av husen som folk ska bo i. Det verkar vara medvetet att låta fattiga bo i slum och betala dyrt för det. Och ingen bryr sig.
Dålig reklam för ett land som anser sig vara det bästa på jorden. ( jag har precis lyssnat på senatsförhör etc angående krigsinsatserna i Irak) Ett genomgående tema är hur jäkla fritt och gott USA är att leva i.
Hur känns det att se allt detta och se skillnaderna i möjligheter?

#6 Gunnar Bruun - 2007-09-12 14:42:57

Fantastisk, Bjørn.

Tenk at du snart er ved målet.
Tenker ofte på vår korte løpetur i Indiana, noe som gav meg enorm inspirasjon til å løpe videre og kanskje prøve noe lignende en gang i fremtiden.

Lykke til de siste milene!

#7 Jan Suneson - 2007-09-12 20:32:42

Up in smoke or Seeds of Hope? är en slogan som idag genomsyrar hela staten. Tobaksodling har de senaste 10 åren minskat drastiskt. Stöd utgår till bönder som lägger om produktionen och målet är ett tobaksfritt Virgina innom en 10 års period. Man vill inte öppet visa att man odlar tobak. Kanske därför du inte såg några tobaksodlingar.
Fråga Vad är ditt intryck av rökning i USA jämfört med Sverige? Vad kostar ett paket cigaretter? Kommer du att njuta en seger cigarr i VB?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg