Kommentarer på Ã?ntligen Virginia!


Tio fingrar i luften! Virginia blev min tionde och sista delstat.  Nu återstår bara cirka en vecka innan målgång i Virginia Beach. Bilden från toppen av Shenandoah på drygt 3 000 feet.

Det är först nu tanken slår mig: herregud snart är det här fantastiska USA-äventyret över. En vecka,kanske lite längre, så har jag sprungit från väst- til östkusten, en sträcka på cirka 500 mil under knappt 100 dagar. Känns redan lite vemodigt, men ärligt talat, det måste vara färdigsprunget någon gång och nu känns dagarna lite som en upprepning av gårdagen.

De tre senaste dagarna i Appalacherna har varit väldigt tuffa, backarna har varit 4-6 kilometer långa, lutningen 7-10 procent och det har självklart varit omöjligt att springa uppför. Däremot har jag sprungit nerför och det är jag mäkta stolt över. Men idag kände jag av musklevärken och fick lida  lite av den. Morgondagen  kan bjuda på än värre backpass men sedan skall det vara över.

Det är inte bara skorna som slits ut på en sådan här lång löptur (fyra par har köpts) utan också däcken till min joggingvagn. Idag lyckades jag äntligen hitta en affär  som sålde ungerfär den typ av däck jag har (smala racingdäck som rullar extra lätt). Backdäcken var helt utslitna och vänster däck dessutom nästan söndertrasat av skarven mellan väg och vägren när jag tvingats ut utanför vägbanan vid alla möten.

West Virgina, som jag nu passerat, lämnar jag med viss saknad. Delstaten var kanske den tuffast av dem alla, ja fullt i klass med Wyoming trots att bergen bara var tredjedelen så höga.  Men alla lövträden och serpentinvägarna var otroligt vackra. Hösten kommer snabbt här; för några dagar sedan inga gula löv, nu masssor på torrare partier.

Jag har hittills legat väldigt lågt när det gäller kontakter med tidningar, radio och tv. Jag har inte ens en skylt på vagnen som talar om vad jag håller på med. Men när någon tidfning velat skriva om mig har jag inte haft något emot det. Det var därför extra trevligt när LO-Tidningens USA-korre, Anders Eld, idag kom och besökte mig här i Harrisonburg i Virginia.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Inkan - 2007-09-08 12:07:52

Yippie - en sommar har gått - och du har sprungit :) ¤ Dags att spela Shenandoa - den vackra sången.
- Och snart känner du doften av havet -det stora blå och sältan i luften. Jag förstår att du känner längtan nu när du snart förverkligat din 'dröm'.
Kommer du att ta ett dopp i Atlanten när du kommer fram?

#2 Birgitta Rydén - 2007-09-08 17:13:48

Helt fantastiskt att Du är i Virginia. Så spännande att följa Dig på slutspurten, Men hur har Du tänkt varva ner när Du nått målet? Det är ändå ett mycket spännande äventyr som Du närmar Dig slutet på.
Blir det hemresa direkt? Det är klart att det är ett stort äventyr även att vara tillbaks i det vanliga igen. Eller?
Undrar
kusin Birgitta

#3 Ante - 2007-09-08 18:12:17

Fantastiskt kul att du nu kommit så långt. Detta är mitt första inlägg, men det har varit fantastiskt spännande och kul att läsa om ditt äventyr. Jag känner igen många av dina betraktelser av amerikanarna, jag bor själv här sedan 7 år (San Diego).
Jag är själv gammal orienterare och älskar löpning, och jag har länge velat göra något liknande det du gör. Du är en inspiration, och jag jobbas få göra något liknande i framtiden (nu kan jag inte ämna familjen så länge, jag får vänta tills barnen blivit vuxna).
Jag har en liten fråga. Har du provat några olika kolhydratdrycker? T.ex. Maxim eller Vitargo som jag köper med mig från Sverige? För mig är det som gör skillnaden efter några timmar, jag känner mig alltid fräschare, tom på 9000 feet.
Kämpa på nu de sista dagarna! Även vi på andra sidan kontinenten (och havet) ber för dig.

#4 Inkan - 2007-09-09 00:50:00

En länk till en underbar version av sången Shenandoah... En amerikansk klassiker:

http://www.youtube.com/watch?v=HTEiEvkl1KY

#5 Inkan - 2007-09-09 00:52:29

En MYCKET underbar konsert med en bao som synger:
http://www.youtube.com/watch?v=N5grgB-dV2o


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg