Kommentarer på Svar på era frågor


Dags att besvara era frågor igen. Fortsätt att fråga på, det håller ångan uppe på mig. Och dra er inte för att kommentera vad jag skriver!

1. Lars C undrar om inte en GPS kunde vara något för mig, inte minst i jakten på motell.

Svar: Ja, det tror jag. Och jag skulle också få en bra avståndsmätare (har en cykeldator som dock  nu lagt av varför avståndsuppgifterna inte längre är lika exakta som tidigre). Tekniska prylar i all ära men de har en förmåga att gå sönder. Skulle jag haft en Forrunner runt armen hade det möjligen blivit problem med batterierna eftersom jag kan vara ute längre än 12 timmar om dagen.

2. Någon undrar varför jag just valt Virginia Beach som slutmål eftersom staden kan vara svår att nå för en joggare, personliga skäl?

Svar: Nej, inga personliga skäl. Valde VB enbart för att stan är stor, har en jättelik sandstrand, massor av hotell och att havet (Atlanten) ligger helt öppet. Har dock hört att det finns andra vägar in i stan än biltunneln men hoppas att det inte skall bli några problem. Vad skulle du förslå som bättre målgpångsstad i närheten?

3. Lasse N undrar om det finns någon karta att följa min tripp på.

Svar: Ja, jag anger varje dag  vilken stad jag befinner mig i. Klicka på länken nere till höger på sidan så får du upp en karta. Senare hoppas jag kunna lägga upp en detaljerad karta över hela min rutt.

4. Peter N frågar om det inte känns lite "ynka" att avståndet inte längre är 520 mil utan 498, borde man inte kunna lägga till två mil så det blir 500?

Svar: 500 mil är inte viktigt. I praktiken kommer jag dock att ha förflyttat mig längre än 500 mil eftersom nu är det avstånden mellan orterna som räknas in, inte alla mina andra förflyttningar med joggingvagnen. Det jag därremot är intresserad av är att löpa på så få dagar som möjligt och få  en hög  snittmängd per dag.

5. Inkan undrar hur många skor jag skiftar emellan.

Svar: Jag har två par skor med mig och skiftar varje dag. Totalt verkar det bli fyra nya par jag behöver köpa men jag startade med två slitna par.

6. Jonas C är inne på samma tema och undrar om hur många skosnören och strumpor som går åt under trippen.

Svar: Hej Jonas! Ja, det blir väl ett par strumpor som går åt, har faktiskt köpt två par här. Men skosnörena är några sega rackare. De behöver aldrig bytas!

7. Ragnar undrar om jag sett /läst filmen/boken Den sista färden och om jag inte är rädd för att skriva kritiskt om USA när allt översätts.

Svar: Nej, jag har inte sett filmen. Kritiken får dom tåla och jag är inte rädd. En del motellägare blir säkert sura över min betygssättning av deras motell.

8. Peter M undrar vad mitt bästa minne på resan så här långt är och vad jag inte vill uppleva igen.

Svar: Det är löpningen i sig, inte alla vänliga människor jag mött eller den fantastiska nauren. Att en 59-åring kan springa drygt 5 mil varje dag under cirka 100 dagar och aldrig ta en vilodag överraskar mig och ger mig en enorm kick. När jag väl kommit i mål skall jag berätta en annan sak som faschinerar mig. Det jag inte vill uppleva igen är ett åskväder rakt över mig.

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Magnus - 2007-09-02 15:42:48

Hittade din blogg först nu - när du närmar dej slutet. Länkade till dej i min blogg http://blogg.aftonbladet.se/6990

#2 Lennart Lundquist - 2007-09-05 12:46:36

Har du vilat någon dag? Alltså inte sprungit alls?

#3 Lennart Lundquist - 2007-09-05 12:47:59

...som för övrigt tycker att du borde nomineras till Svenska Dagbladets bragdguld.'
Kör hårt!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg