Kommentarer på Ã?ntligen West Virginia!


Ingen traditionell hopparbild den här gången vid gränspassagen till West Virginia. Bron över mäktiga Ohiofloden skakade betänkligt när lastbilarna körde över men jag kände mig trygg på min avskilda remsa för fotgängare.

Nu är jag i West Virgina, min nionde av totalt tio delstater. Löpningen går fantastiskt bra och passagen över Ohiofloden kändes viktig, ungefär som när jag korsade Mississippi. Den här gången fick fotgängare vara på bron varför jag inte behövde bli skjussad med bil. Ett stycke härifrån löpte en annan äldre bro men där var fotgängare förbjudna och dessutom skulle man betala en broavgift på 35 cent, så billigt att trafiken där var intensivare än på gratisbron.

Jag har kommit till  staden Parkersburg (33 000 invånare). Stan har haft sin storhetstid, helt klart. Här fanns slum, polisbilarna tutade i ett och jag blev mest bedrövad över vad jag såg.En ganska märklig stad, allt var utsmetat över en stor yta och något centrum fanns egentligen inte. Tanken var att jag här skulle byta ut ett par av mina slitna joggingskor men tyvärr hade butiken stängt och i stället blev det en promand på över en mil  i denna slitna stad. Det där med att USA skall vara ett av världens rikaste länder betvivlar jag allt mera. Det välståndet måste vara väldigt ojämnt fördelat men visst har jag sett en del välmående småstäder, Athéns igår var en sådan stad.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg