Kommentarer på


Trevligt möte 1. Här bakom mig möttes våra vägar- 2005 sprang jag på higway 45 till New Orleans och nu korsade jag denna väg.

Stark som en björn. Ja, det är kanske något överdrivet men  idag gick de 66 kilometrarna  från Clinton till  Champaign/Urbana  väldigt lätt. Det var nästan bara jag som var ute på highway 10 denna regniga måndag. Men väl framme i Champaign myllrade det av bilar  och människor, idag öppnade skolrna och universitet.  Och tror det eller ej,  här såg jag en hel del joggare på gatorna, en annars närmast utrotningshotad grupp här i USA.

Dagen blev lite speciell. För första gången korsade jag min gamla rutt till New Orleans. Men dagens höjdpunkt eller rättare sagt kvällens var middagsinbjudningen från svenskfamiljen Anna Stenport och Olof Westerståhl. Senast jag pratade svenska var i Jackson i Wyoming.

Det var frestande att besöka den löparbutik utanför Champaign där jag för två år sedan fick ett par löparskor gratis. Men butiken låg lite fel till så nästa skobyte får anstå till jag kommit in i Indiana. Var också lite sugen på att ta in på Rune Larsons favoritmotell i Urbana. Rune fick ett rum med skotthål och blodig bomullstuss. Mitt fina motell höll inte med sådan lyx. Däremot med internet som inte fungerade.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Peter Nilsson - 2007-08-21 08:02:55

Hallå Björn.
Nu är målet nära. (lätt för mig att säga när det är du som springer hehe)
Jag undrade tidigare hur du hanterar omställningen till vardagen när du kommer hem, och det leder mig osökt till en annan sak.
Du nämnde att grusvägar är bra underlag, men jag har fått för mig att dessa ofta har en liten lutning för avrinning. Känner du aldrig av den konstanta sidlutningen om du t.ex. alltid springer på vänster sida av vägen? Mekaniskt blir det ju nästan som att pronera på högerfoten och supinera på vänsterfoten närmast vägrenen. Är jag ute och cyklar nu?
Det kanske inte är aktuellt i USA där du löper asfalt, men du har ju några mil bakom dig.
Fortsatt lycka till /Peter


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg