Kommentarer på Måste man springa över MIssissippi?


Tullbron över Mississippi-floden vid Fort Madison tillät inga fotgängare. Övervägde ändå att springa över . . .

. . . men valde det säkra före det osäkra och blev skjussad i bil av Stracy Dochterman som betalde 1 dollar i tullavgift till kvinnan i luckan högst uppe på bron. Väl på säker mark i Illinois . . .

. . .blev jag så här glad och gjorde det tradtionella glädjeskuttet vid skylten.

 

Blommande rödklöver, käringtand och en del rödmålade gårdar. Jag är nu i Illinois, min sjätte delstat, och känner mig nästan som hemma. Här har jag varit flera gånger och jag gillar det platta Illinois. Om Iowa var grönt så är Illinois ännu grönare och lummigare. Men jag vet vad som väntar, spikraka vägar med majsåker efter majsåker.

Jag befinner mig nu i staden Macomb (18 500 invånare), en stad vars stolthet är det stora univerisitet. Kursen är inställd på Champaign/Urbana (inte Illinois huvudstad som jag tidgare skrivit utan huvudstaden är som några av er påpekat Springfield). Jag kommer att följa highway 136, som plöjer mer eller mindre spikrakt genom hela Illinois. På sådana vägar kopplar jag på "autopiloten" men det behöver ändå inte vara tråkigt. Löpningen i sig är stundtals en sådan njutning att det inte spelar någon roll hur omgivningen ser ut. Återstår bara att se om 134:an har löpbar vägren.

Passagen igår över den breda MIssissippi-floden blev ett äventyr. Inga fotgängare var tillåtna på detta gigantiska och fula stålskelett som bär både bilar och tåg. "Efter 11 september vågade man inte ha folk på bron för attentatsrisken", förklarade en man för mig, en något kryptisk förklaring. Snarare är det väl så att detta land bara är byggt för bilar. Ser vi inte upp är vi snart själva där. Ölandsbron, som jag tidigare sprungit över, är ett varnande exempel- numera tillåts inte ens cyklister.

Två dagar med regn har inte varit så lustigt. Å andra sidan blir temperaturen behagligare men luftfuktigheten är ändå ganska besvärande och jag är genomblöt hela tiden. Joggingskorna luktar förfärligt och måste sköljas varje dag. Men jag är stark och är vid gott mod. Kanske är det en effekt av höghöjdsträningen?

Gårdagen bjöd på fantastisk logi, dock utan internet och därav min tystnad. Jag tog in på en pampig herrgård från 1850 ett stenkast från Mississippi. Som enda gäst blev jag ompysslad och fick en underbar frukost med bland annat melon och jordgubbar, jordgubbar som jag längtat så efter!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Johan - 2007-08-17 16:06:51

Ursäkta en dum fråga, Du svarade en annan fråga att du var försiktigt med flaggor och annat som utmärkte dig, men skrev att du kanske skulla ta fram flagga när du närmade dig Virginia. Varför då?
Det är enormt inspirerande att följa din resa så här. Keep on running!

#2 Anders B - 2007-08-17 16:47:24

Efter en, som vanligt, latmasks semester försöker jag nu skaka av mig alldeles för många överflödskilon. Då är du en inspirationskälla, Björn, följer dig varje dag. Ser du något hägrande delmål framför dig eller tar du bara dagen som den kommer?

#3 Jan Suneson - 2007-08-17 20:50:32

Jag blir inte riktigt klok på det amerikanska vägsystemet. Hjälp mig! Interstat (blå bakgrund med röd text) förstår jag är olämpliga och förbjudna att springa på. Jag trodde att du också försökte att undvika Highways (vågiga skyltar med vit bakgrund) och att du föredrog vägar med ovala skyltar och ett nummer. Därför blev jag lite förvånad att du befann dig i Macomb och tänker följa Highway 136 genom hela Illinois. Skärningspunkten med den gamla routen blir nu inte Champaign-Urbana utan Rantoul 2mil norr ut. Gillar du raksträckor kan du faktiskt följa 136 en bra bit in i Indiana ända fram till Indianapolis.

Med hjälp av dina detaljrika rapporter och Googles kartor gjorde jag igår en repetition av resan från Florence fram till Fort Madison. Jag kan inte ha missat många km. Oregon 706, Idaho 652, Wyoming 737, Nebraska 776 och Iowa 418. Det blir totalt 3289 kilometer medan den avverkade sträckan enligt bloggen var 3413 kilometer en skillnad på hela 124 km.(2 dagars löpning). Har du någon förklaring? Deppa nu inte ihop kära bror. Den totala sträckan kommer inte att bli 5200 km utan kommer troligen att hamna strax under 5000 km.

Tillsist några kändisar som kommer från Illinois. Marlon Brando, Al Capone, Benny Goodman, GeneHackman, Huge Hefner, Charlton Heston, Abraham Lincon, Ronald Reagan, Paul Simon och sist men inte minst Hillary Clinton. Du har verkligen lämnat ?Norrland?.
Ha en bra helg, du hade ju nästan vilodag här om dagen, med lite tur hittar du en ny herrgård. Det finns gott om dem i din närhet.

#4 Björn - 2007-08-17 20:59:07

Grymt imponerad. Har du hemlängtan?

#5 Bosse - 2007-08-18 20:23:36

Jordgubbar är gott! Det verkar som om du bara blir starkare och starkare i din löpning. Tror du att du kan sluta att springa när du kommer fram till slutmålet?

#6 Berit Lauder - 2007-09-22 15:51:10

Congratulations! Well done! Sprightly old thing!! I did not know you were only 2 years younger than me, and I can't even run for the bus. Yes you are definately married to a very patient woman, big hug when you meet up. Safe journey back to Sweden and thank you for the card. Berit.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg