Kommentarer på Djuren nyfikna på vad jag gör


Den här hunden sprang ut och mötte mig under dagens löpning. Den var som alla hundar jag mött vänlig. Utspringande hundar lever dock farligt och kan lätt bli påkörda.

Det är inte bara människor som är intresserade av vad jag håller på med i USA. Även djuren är nyfikna och vill komma fram och nosa på en svettig och väldoftande löpare från Sverige. Hästar, kor, mulor, hundar, ja även strutsar är jättenyfikna. När de får syn på mig kommer de springande mot mig och tur är att det finns staket. Det ser väldigt lustigt ut när hästarna sätter av i galopp och tar rena glädjeskutt, bilarna reagerar inga djur för.

Många hundar är lösa och kommer utspringande från gårdarna ute på landsbygden, farligt för dem men inte så farligt för mig. Visserligen har jag mött många skällande hundar men det stannar vid det, en del kommer fram och nosar och viftar glatt på svansen. Jag stannar alltid upp när en hund kommer emot mig och hittills har jag inte varit rädd en enda gång trots att en del sett rätt hotfulla ut. I ett indianreservat i Wyoming följde en hund efter mig flera kilometrar och jag visste inte hur jag skulle bli av med hunden. Ibland försvann den och besökte någon hundkompis längs vägen och kom sedan tillbaka igen. Men plötsligt utan att jag gjort något vände den tillbaka och stack hem.

En gång har jag sett en påkörd hund liggande på vägbanan och det är illa att ett hundliv inte värderas mera. Överkörda djur är det annars gott om här och man är inte särskilt bra på att ta bort dem. Stora rådjur kan ligga flera dar på vägen, en trafikfara, desstom luktar det förskräckligt.

Har hört talas om långlöpare som har med sig pepparspray och liknande. Jag har inget, den största faran är bilarna och mot dom hjälper inget.

---

Iowa kommer tyvärr att bli en mycket jobbig stat för mig. Landskapet böljar hela tiden och backarna är  långa. State highway 2, som jag kommer att följa genom hela Iowa är dessutom urusel för en löpare (samma med highway 34 som ocksåskall vara mera trafikerad och alltså inte är något alternativ). 2:an är smal, tillåter inte möten med mig, vägrenen består av grovt grus (går inte att springa på) och vägbanan är av betong (alldeles för hårt underlag som riskerar att skada mig). Dessutom har jag nu två gånger blivit tilsagd av  polisen att i god tid vid möten springa ut  på vägrenen, bilister har klagat.

Dagen började för mig på sämsta möjliga vis. Häftiga åskväder gjorde att jag inte kunde börja min löpning förrän vid lunchtid. Dessutom drabbades jag av en punkteringi regnet och illamående. Målet att ta mig till staden Bedford fick skrinläggas, nu blev det drygt 30 km till Glenn Millers födelsestad Clarinda. Där blev jag igen intervjuad, denna gång av tidningsman från Clarinda Herald, en tidning som kommer ut en gång i veckan.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Sigbritt - 2007-08-09 13:25:54

Hej Björn!
Du är fantastisk! Jag har nu följt din hemsida redan från start och är oerhört imponerad. Det gör mig ledsen att läsa att du drabbats av illamående. Hoppas det går snabbt över. Vet du vilken orsaken kan vara?

#2 Jan Suneson - 2007-08-09 14:47:15

Kart och Internet studier visar att då du kommer till Bloomfield som ligger 10 mil från gränsstaden Fort Madisson så finns det inga övernattningsmöjligheter. Många av invånarna i småbyarna tillhör Amish sekten. Jag vet inte om de är gästfria. Internet har dom dock inte.

#3 Jan Suneson - 2007-08-09 14:50:13

Det blev lite galet. Jag menar

Kart och Internet studier visar att då du passerat Bloomfield som ligger 10 mil från gränsstaden Fort Madisson så finns det inga övernattningsmöjligheter. I Bloomsfield finns det motel.
Många av invånarna i småbyarna tillhör Amish sekten. Jag vet inte om de är gästfria. Internet har dom dock inte.

#4 Lars Törnquist - 2007-08-09 23:02:59

Hej Björn.
Det första jag kollar när jag drar igång datorn är suneson.se för att se hur det går för dig. Vilken strapats du genomför!
Jag har läst att du radiomottagningen är skraltig men att du har en MP3-spelare. Om du kan kopiera filer från din dator till MP3-spelaren så rekommenderar jag att du laddar ned några av sommarpratarnas program som finns i MP3-format på http://sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=2071&Artikel=881864
Här kan man hitta guldägg som är mycket underhållande. De ligger på c:a 30 MB per st.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg