Kommentarer på Så springer du med en löpvagn


Lätt som en plätt. Att springa med en löpvgan är både roligt och enkelt. Bilden från Wyoming.

Har du funderat på att skaffa en löpvagn, en babyjogger? Mitt råd är då att skaffa en vagn med så stora hjul som möjligt, de rullar lättast. Min vagn är av märket Babyjogger, är tio år gammal, saknar stötdämpare och har 20-tumshjul. Jag är mycket nöjd med vagnen men har ingen erfarenhet av andra märken. Däremot är jag övertygad om att 16-tumshjul är en dålig lösning för dem som mest vill springa med vagnen.

Löptekniken lär du dig snabbt- en handpåläggning då och då med höger respeketive vänster hand och det gäller att hålla vagnen så långt ifrån sig som möjligt och som vanligt pendla med armarna. Springer du långt springer du också relativt långsamt och då är vagnen egentligen inget hinder alls.

Fördelen med vagn respektive ryggsäck för långskubbaren är att du i vagnen får med dig all utrustning du behöver. Jag har en stor vattentank (tio liter)  liggande på ramen under. Nyare vagnar har stötdämpare, det tror jag kan vara en nackdel ur löpsynpunkt men bekvämare för barnet.

Jag har på min Babyjogger bytt ut standarddäcken mot smala racerdäck. Vagnen rullar mycket lättare och vikten minskade också, nackdelen är att det är lättare att få punkteringar. Men punkteringar är väldigt enkla att laga, mycket enklare än på en cykel.

Det är roligt att springa med en löpvagn. Men behöver den löparintresserade småbarnsföräldern en sådan? Kanske inte, jag sprang med äldsta barnet i mitten på 80-talet med en vanlig fyrhjulig barnvagn  men skämdes när jag mötte folk och passerade dem gående för att sedan börja springa igen när de var utom synhåll.

Under mitt USA-löp har löptekniken förfinats. Nu känns det nästan som jag är ett med vagnen, vet exakt var jag har hjulen och kan parera för stenar och annat i vägbanan. Fördelen med de stora hjulen är också att du kan ha ett hjul uppe på vägen och två i vägrenen när vägen är smal, vagnen rullar nästan lika lätt ändå.

Tänk på att alltid springa mot trafiken. Och ha alltid säkerhetsremmen runt din handled. Och glöm inte att ha handbromsen på när du lämnar vagnen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 JB - 2007-08-07 10:01:46

På vilket sätt skulle det vara en nackdel med stötdämpare när man springer?

Mycket kul att läsa om din resa. Lycka till!

#2 Allan - 2007-08-07 14:33:13

Hej Björn!
Fantastiskt roligt är de att följ adina äventyr.
En fråga, hur mycket väger du? Om du nu vill svara på den och sedan om du går ner i vikt under din löpning.

#3 Fredrik A - 2007-08-13 12:34:13

Ditt löparäventyr är en riktigt bra inspirations och motiviationskälla för en fyrbarnspappa, som är ute och springer med tvillingar tre till fyra gånger per vecka med en vanlig tvillingvagn. Kepp going running you grazy swed.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg