Kommentarer på Halvvägs!


Vid den östra utfarten till staden Lexington slog trippmätare på babyjoggern om till 2 600 km (1 600 miles) vilket innebär att halva distansen nu är avklarad. Snabbt markerades platsen med ett kritstreck i vägbanan  samtidigt som regnet var på gång igen och bilar stannade stannade till och erbjöd  mig skjuss. . .

Herregud, jag har klarat av halva USA! Det är knappt jag fattar det själv. Nu är bara hälften kvar, cirka 250 mil. Jag känner att jag börjar få grepp om det här äventyret men säker kan jag absolut inte vara. Minsta lilla småsak kan stoppa mig.
Under mina 50 dagar i USA har jag nu sprungit totalt 263 mil vilket gör i snitt 52 kilometer om dagen. Jag har inte haft en enda vilodag, har faktiskt inte haft något behov av det. Löpningen går egentligen helt problemfritt, mitt största problem är att hitta motell på lämpliga avstånd. Ibland blir det onödigt korta dagar och ibland onödigt långa. Men i stort följer jag ändå min grovskiss; cirka 5 mil om dagen.

Dagens löpning från Gothenburg till ett sunkigt motell utanför Elm Creek invid motorvägen var just en sådandär långkörare, totalt blev det  76 kilometer. Jag trodde aldrig jag skulle nå målet varför jag nu känner mig väldigt lycklig. Morgonen började med tät dimma och jag krängde på reflexvästen över packningen för att synas. Sedan satte regnandet in, den ena skuren efter den andra. Precis när jag torkat blev jag dyblöt igen. Det hela resulterade i skavsår i grenen vilket störde löpningen mycket. Motvind och punktering var andra besvärligheter. Samtdigt har löparklockan lagt av- en pryl som skall vara vattentät och tåla 50 meters djup.

Framåt sjutiden på kvällen stapplade jag in på en Sinclair bensinstation  i Overton (643 invånare). Mitt inträde rönte stort intresse bland byborna, här finns sedan gammalt en svenskanknytning. Stationskvinnan berättade för mig att hon tidigare joggat mycket och då gått ner hela 150 pound- vilket är mer än jag själv väger. När joggandet upphörde återgick hon till normaltilståndet bland amerikaner, det vill säga kraftig övervikt.

På stationen fick en Dr Pepper, en smörgås samt nybryggt kaffe fart på kroppen igen och jag kunde utan uppehåll springa de återstående 15 kilometrarna. Jag kunde se min skugga bli allt längre och längre för att sedan försvinna och sista biten var ren mörkerlöpning, något ogillar.

Jag har tidigare sagt att jag blir glad när jag ser Volvolastbilar längs vägarna. Lika glad blir jag när jag finner SCA:s Torky på toaletterna. Varför nämner jag detta? Jo, utan SCA:s hygienpapper i joggingbrallorna hade jag denna dag aldrig klarat sista biten- skavsåren känndes knappt med sådan svenskhet in på bara kroppen!

Men dagens roligaste möte var med 91-årige Alberth Kohlman, stridsflygare under andra världskriget med 41 bombuppdrag över Tyskland, Frankrike och England. Jag träffade han och hans fru, Joyce, på det historiska muséet de sköter i staden Cosad. Albert var väldigt nyfiken på vad vi européer tycker om USA:s krigsinsatser i världen.

-Är ni inte glada att vi räddar världen för er? undrade Albert och blev besviken när han fick höra att USA utrikespolitik inte står så högt i kurs.

Imorgon tar jag sovmorgon. Det känns som jag är värd det.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Halvar - 2007-07-31 17:42:03

Stort grattis Björn!

Det är suveränt med den glädje, och lekfullhet du verkar ta dig an äventyret.

Så då så, allt gott inför "andra halvlek"!

#2 Jan Suneson - 2007-07-31 19:33:59

Vet du om att du inte bara korsade ?halvvägslinjen? i går? I Cozad korsade du 100 meridian linjen. Den är viktig i USA då man anser att Väster börjar väster om meridianen och att det går att odla utan konstbevattning öster om den.
En bild på den dubbla passeringen i går finns på bildsidan http://hem.bredband.net/b289465/usa/a.htm
Blir det nya skor i Lincoln på fredag? Det var ju ett tag sen du var i Boise

#3 Micke - 2007-08-01 18:20:21

Så jäkla grymt gjort! Och att det verkar gå så lätt allting!? Härlig inställning. Jag har en fråga: Var köpte du din babyjogger?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg