Kommentarer på Originalet bättre än kopian


Så här glad blev Björn när han kom till staden Gothenburg i Nebraska. Men glädjen blev kortvarig, Gothenburg kan på intet vis mäta sig mot det det riktiga Göteborg.

Det finns många Stockholm i USA och kanske också många Gothenburg. Utvandrarna hedrade hembygden genom att uppkalla orterna de slog sig ner på efter olika städer hemma i Sverige. Idag anlände jag till Gotenburg i Nebraska, "a nice little town", enligt förhandsuppgifterna. Men Gothenburg med sina 3 619 invånare har inga som helst likheter med mamman. En stor kvarn, en massa järnvägsspår, några gator med bland annat Petersons Supermarket, "The Friendly store", det var allt. Staden andades till skillnad från andra småstäder jag sett ändå en viss livskraft.

Jan gissade alldels rätt på min fråga igår att det var just Gotenburg jag hade som mål. Född och uppvuxen i Göteborg var det ändå lite speciellt att komma till denna forna svenskbygd där "turistattraktionen" är tre svenska gravar med järnsmidda kors. Enligt expeditetn hos Petersons bor det dock numera inte många svenskar här.

Igår påstod jag kaxigt att jag hade kapacitet att springa längre, 6-7 mil drog jag till med. Pyttsann! Idag var jag väldigt trött och de 5,9 mil jag gjorde kändes som ett marathonlopp. Annars fanns det möjlighet att springa till nästa stad med motell, Cozad, men den orken hade jag inte. Att krafterna tröt kan ha berott på att jag åt dåligt, hade bespetasat mig på lunch i Maxwell med 315 invånare men eftersom det var söndag var inget öppet och jag fick klämma i mig några mackor och en banan. Först 14 kilometer senare i metropolen Brady (366 invånare) fick jag mat (dålig sådan) på Sincalirs bensinstation. Sedan kom krafterna tillbaka men då var klockan sent slagen.

Imorgon händer en speciell sak, kan ni gissa vad?

Keep on running!

 

 

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 lars - 2007-07-30 15:38:27

Ja det skall bli skönt att få ha averkat mer än 50% , halva sträckan. GRATTIS. Jag gläds med dig, läser så mycket jag kan om dig. Mina barn börjar läsa också, det är ju ett "riktigt äventyr" du gör.
Tack för att du delar med dig, med dina skriverier och bilder.

#2 Jan Suneson - 2007-07-30 17:19:51

Jag instämmer också i gratulationskören. Du kan vara nöjd med dig själv och samtidigt vara lycklig över att ha halva semestern kvar. Vädret tycks stabilisera sig kring 23-25 grader och halvklart. Här hemma börjar vi återvända till jobben efter en urusel sommar.
Har gjort vissa kartstudier över sträckan Gothenburg ? Lincon. (Jag antar att du måste in i huvudstaden). Risken att behöva sova ute är nog över. Småstäderna längs 30 och 34 ligger ganska tätt. Här är ett förslag som tar sikte på de något större städerna.
Gothenburg ? Lexington 40 km Lexington ? Kearney 57 km Kearney ? Grand Island 69 km
Grand Island ? Seward 46 km Seward ? Lincon 40 km.
Jag såg också ett antal småvägar som bildar ett tätt rutnät över hela området. De nord-sydliga heter Road 700 osv och de väst ?östliga Road 400- osv. Vad är det för något? Jordbruksvägar eller?
Ha en skön kväll och unna dig en flaska Nebraska ?blask?. Nebraska är efter Kalifornien USA:s främsta vindistrikt. Det känner nog inte Anitra till.
Ps Musse har raderat ut Gärderuds hinderrekord.

#3 Inkan - 2007-07-30 19:07:55

GTATTIS - oj så långt du hunnit. Halva sträckan. Det magiska 50%.......
Kommer du att följa Platte River något? Jag har sett att om du siktar mot Omaha så finns det en liten 'town' som heter Malmo, den ligger i Saunders Co... Så visst finns svenska namn förevigade i detta land. Jag vet ju att t o m mitt ursprungslandskap Jemtland finns som namn på flera orter i USA. Kul. ¤¤ Idag måndag 30/7 dog vår store filmmakare Ingemar Bergman. Honom sörjer jag. ¤¤ Men fortsätt spring med glädje! - Tänk att du har en kropp som klarar av så mycket.¤¤
Inkan ¤¤ http://blaafaagel.blogspot.com/

#4 Peter M - 2007-07-30 22:11:24

...mer än halva sträckan snart passerad - om du gör en summering, vad har varit det mesta upplyftande/överraskande (händelse eller intryck)?

Keep up the good work!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg