Kommentarer på Björn USA:s nye löparpastor


Jag fick mängder av frågor  om min löpningav barnen i kyrkans bibelskolan i  Lewellen

i Nebraska. De ville också veta mera om Sverige, t ex om det var en demokrati

och om vi hade ett starkt försvar.

 

Ja, nu har jag börjat "missionera" om min löpning här i Nebraska. När jag i dag onsdag anlände till den lilla staden Lewellen (282 invånare) hade ryktet spridit sig om att det var någon konstig svensk som försökte springa tvärsöver USA. Samma dag fanns en artikel i lokaltidningen om mig. Kort efter att jag checkat in på motellet knackade det på min dörr. Det var maken till en av kyrkans ledare som undrade om jag inte kunde besöka dem och berätta för barnen i bibelskolan om min löpning.

En sådan inbjudan tackar man inte nej till. En helt otrolig upplevelse, där satt jag på en stol i kyrksalen och berättade om Sverige och om min löpning. Barnen var väldigt frågvisa och ställde också massor av frågor om hur vi har det i Sverige. Jo, de flesta visste att Sverige ligger i Europa och att huvdstaden heter Stockholm. Många här verkar också ha avlägsna släktingar i Sverige.

En Sverigeättling är bankdirektören  och ägaren tillLisco State Bank i samhället Lisco (110 invånare) där jag tagit in på ett motell dagen innan.

-Får du några problem i USA så kontakta mig, sa han och överräckte sitt vistkort till mig.

Givmildheten fortsätter alltså. Bankdirektörens bror mötte jag senare under dagen i Oshkosch där jag gjort ett lunchuppehåll. Brodern äger också en bank och det var han som nu betalade middagen. På restaurangen mötte en rad bekanta upp från gårdagen och tre av personerna följde mig på cykel, fyrhjulig motorcykel och bil för att se till så att jag hade tillräckligt med sportdryck för att klara dagens sista löppass. Dessförinnan hade jag blivit intervjuad av lokaltidningen.

Som om inte detta vore nog blev jag inbjuden till fin supé i kyrkfamiljens hem efter utfört missionärsuppdrag. Jag är helt förstummad över denna givmildhet och intresse för vad en luffare från Sverige gör. Jag ber inte om något men får allt.

Dagens distans: 51 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Maria* - 2007-07-26 14:53:54

Jag är förstummad med dig. Det är fantastiskt att läsa om alla dessa möten. Verkligen roligt.

#2 Majornaemil - 2007-07-26 18:31:32

Fantastiskt! Och må man själv bli bättre på att se de luffare som smyger omkring utanför ens dörr. En vacker dag kan det ju vara du ...

#3 Jan Suneson - 2007-07-26 18:59:25

Trevlig att läsa om din missionsgärning i Lewellen. Tänk vad en tidningsartikel kan öppna dörrar. Jag har förvånat mig lite att du inte medvetet har sökt upp landsortstidningar och lokala radiostationer. Kanske tar det för mycket kraft från huvuduppgiften.
Själv har sökt få tag på artikeln om dig men misslyckats. Vilken tidning var det? Star Herald Scottsbluff?
På tal om nyheter följer du vad som händer i Sverige? Skandalerna i Touren duggar tätt. I går plockades Michaell Rasmussen bort. Jag tror att den enda rena sporten är ?kontinentallöpningen? eller??!!
Kan man leva på att vara ?bankdirektör? i ett samhälle på 110 invånare? Kontoret på fickan och smålån till bönderna ? eller?
Är lite intresserad på nästa vägval. Kommer du att vika av på 92 och förhoppningsvis få lite svalka från Lake Mcconaughy eller kommer du att fortsätta på 26 an?

#4 Jan Suneson - 2007-07-27 02:13:56

Jag har lyckats få fram artikeln och den finns nu i Gästboken

#5 Bosse - 2007-07-27 21:09:42

Fantastiskt att du missionerar. Apropå religiösa upplevelser. Du skrev att du var nära runners high någon dag. Jag har själv haft sådana upplevelser några ggr. Tror du att det är lättare att nå dessa nästan "andliga" tillstånd när man springer så många dagar i följd som du gör?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg