Kommentarer på Givmildheten fortsätter


Det är ju inte meningen att lokalbefolkningen skall betala min utlägg för mat, logi och annat. Trots att jag inte ber om några favörer får jag dem ändå- som i dag när jag i förbigående nämnde för Darrel ( han som sköter affären i Hiland och dagen innan bjudit mig på mat och logi och i dag försett mig med sportdryck) att jag tänkte köpa nya innerslangar till min babyjogger när jag väl nådde Casper, Wyomings näst största stad. Tro det eller ej, några timmar senare dök han upp med bilen och hade med sig tre nya innerslangar, som jag prompt ville betala.

-Your money is not good, skrattade han och vägrade ta emot några pengar.

Jag har alltså kommit till Casper, en stad som verkar leva mycket på olje- och gastillgångarna här i området. Inget Internet på motellet men wireless går ofta att finna om man går ett stycke bort från rummet. Landskapet inte fullt lika monotont men värmen (36 grader som mest) gjorde ändå att löpförhållandena blev ganska besvärliga, trots att jag startade redan klockan 7 på morgonen.

Dagens distans blev 68 kilometer, morgondagens blir betydligt kortare. Dagen kommer att inledas med ett besök i en sportaffär för köp av nya löparskor. Värmen sliter hårt på gummit och prognosen att jag behöver minst fem par nya skor under min USA-tripp lär slå in.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 ZN - 2007-07-17 10:17:46

Hej Björn,

Jag har läst om varje framgång och motgång hittils. Om jag inte hinner med att läsa dagligen så läser jag ifatt mig när det blir tid. Väg och geografi är intressant och reflektioner över USA och människor du träffar. Publicera gärna fler bilder...

Redan 36.69% ( :-) ) av sträckan är imponerande. Jag önskar dig verkligen lycka till ända fram till målet. Och att det när det går illa gör det på ett för dig minnesvärt och för oss läsare spännande sätt utan att bli fatalt.

Jag har några funderingar:

Jag tycker verkligen inte att dina löparvanor och långlöpningar är knäppiga. Jag "springer ett ärende" på lunchen ibland. Då får jag 10 km motion, ett uträttat ärende, äter en lätt lunch halvvägs, får frisk luft och förorenar inte med motorfordon. Det anses milt knäppigt.
Däremot inte att ställa sig i 10 minuters lunchkö, äta onyttig lunch i bullrig miljö, ta bilen till ärendet efter, hitta parkering mm, köra bil till spinning i unken källare för motion som kostar pengar på kvällen.

Dina löpsemestrar ter sig verkligen som det ideala sättet att resa och turista förutsatt att som i ditt fall kroppen tål det.

När du sprang sommaren 2005 läste jag om en del andra långlöpare och äventyrare. Många intressanta personer men ofta är det något desperat eller oharmoniskt över dem. Naturligtvis ska projektet vara en utmanining men du verkar ha en lugnare och sundare inställning. Ändå tror jag att några av oss andra löper (!) risk att bli "överinspirerade" av dig och öka dosen för snabbt och slita ut knän eller något annat.

Frågor:

Hur funderar du själv över vad du orkar och klarar? Har du exceptionella löpgener eller är det en sund löpning utan överansträngning under många år som gör att det är möjligt? Eller en kombination?

Är du inte orolig över att helt plötsligt något händer som gör att det inte går att springa längre? Eller tror du att du i en sådan situation skulle kunna ställa om livet till att göra något annat med samma entusiasm och tillfredsställelse?

Jag blir ofta förvånad av att det går att "spela upp" en löptur ur minnet med detaljer som man inte observerade medvetet när de hände i realtid. Oftast just innan man ska somna på kvällen efter löpningen. Jag kände igen
mig när jag läste Ludvig Rasmussons filosofiska löparbok där han beskriver något liknande. Är det så för dig också?


#2 Peter M - 2007-07-17 23:37:31

Björn,
Hur laddar du inför en dagsetapp? Har du några särskilda rutiner eller knep som du tar till? Du måste vara stel som en järnstång när du kliver upp på morgonen - hur fixar du det?
"Keep up the good work"

#3 Lars W - 2007-07-18 15:53:39

Hej björn, hur många steg har det hittills blivit?
Vilka svårigheter innebär det att springa i ökenliknande landskap där asfalten är stekhet jämfört med lite undekyld asfalt?
Blåser det mycket sand i ögonen?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg