Kommentarer på En motellbetraktelse


Det är skillnad på motell och motell. Men en sak har de alla gemensamt- sängöverkastet. Ett amerikanskt motell har alltid ett sängöverkast i färgerna lila, grönt och brunt. Saknas detta, ja då är det inget riktigt motell. Gemensamt är också att rummen är skumt upplysta, oavsett hur många lampor du tänder.

Annars är skillnaderna enorma, från värsta kyffe till rena lyxen. Generellt är priserna bra, för 40-50 dollar brukar man få ett hyggligt rum på landsorten såvida du inte hamnat i någon turistfälla., som t ex i Jackson, WY där jag tvingades betala 133 dollar- hemskt!

Redan på utsidan märker du vad motellet går för. Ett yttre förfall innebär oftast också ett inre. Insektsfällor gömda på golvet eller en flugsmällare på väggen är klara varningstecken. En snygg reception betyder oftast att motellet håller hygglig klass. Blir jag misstänksam brukar jag begära att först få se rummet men hittils har jag aldrig tackat nej efter en sådan inspektion.

När du stiger in i reception och det plingar från någon bjällra, eller du kommer direkt in i motellägarens vardagsrum, eller när dörren slår i receptionsdisken eller när det luktar matos, ja då kan du vara säker på att det du hamnat på ett av de sämre och billigare motellen i stan.

”Fina” motell viker toalettpappret til en spets. På fina motell får du också schampo och ibland någon hudkräm, alla motell håller med tvål och ett rikligt utbud med handdukar (ofta av tre storlekar; duschandduk, handduk och ansiktshandduk). Ibland finns det också pappershanddukar. På fina motellet finns också kaffebryggare (använder jag alltid), strykjärn och hårtork (använder jag aldrig).

De fina motellen har alltid wireless internet. Men förvånsvärt många budgetmotell har det också. Och skulle dom inte ha det, ja då kan man ofta snylta på grannmotellets internet.Tv på rummet är inte alltid standard. På de billiga motellen har ofta någon snott batterierna till fjärrkontrolen eller annars är det något annat krångel med tv:n, belysningen eller vattenkranarna.

En sak att se upp med är om frukost ingår i rumspriset. De billiga motellen har sällan frukost varför de dyrare här har en prisfördel eftersom det kan kosta en slant att köpa ofta uselt käk på macken utanför. Hurdan service du får har inget att göra med om motellet är dyrt eller billigt. Snarare är det så att på det lilla, billiga motellet får du bättre service. Det är också på dessa jag märkt det största intresset för vad jag egentligen håller på med.

En variant på motellen är ”kabins”, stugor eller små hus, ibland en egen lägenhet med fullt utrustat kök. Kabins kan vara mycket prisvärda men också rena bottennappen där det saknas allt, som vatten, dusch eller en bäddad säng. "Hotel" är en annan variant, det låtare finare, men standarden skiftar lika mycket som på motellen.

Generellt tycker jag ändå att man får hyggligt betalt för sina motellpengar. Personligen söker jag mig till mellanklassmotellen. Tyvärr är dock läget ofta desperat när man utröttad och sent på kvällen når målet och då tvingas checka in på första bästa, eller kanske det enda motellet i stan.

Har du själv några kul motelliaktagelser? Kommentera dom då under detta inlägg!

--

Det går just nu tungt med löpningen. Själv är jag i någorlunda slag men den tunna luften gör det mycket svårsprunget. Har nu kommit ner från 9 600 feet till cirka 6 500 feet. Jag har dessutom stark motvind. Men en tredjedel av distansen är nu avklarad! Och bäst av allt; jag är fortfarande oskadad och ser fram emot varje ny dag.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Martin Grill - 2007-07-11 14:47:20

Hej Björn! Kämpa på med motvind, backar och dåligt med syre! Du är en inspiration för alla! Tänk att bara drygt 8 % av sträckan räcker för att gå från 1/4 till 1/3! Vad blir nästa mål? Australien runt??
vänligen
Martin Grill Göteborg

#2 Torbjörn - 2007-07-11 17:40:51

Kämpa på, nu när det börjar ta emot! Följer med beundran dina framsteg dag för dag och skänker dig en tanke under morgontidiga löprundor runt Djurgården här hemma i Stockholm!

#3 Rune Larsson - 2007-07-11 23:38:51

Intressant motellbetraktelse. Jag känner igen överkasten, ljuset (bristen på), mottagandet på de små "mom and pap-motels", men inte att TV någonsin saknades.

Öster om Mississippi drevs de flesta motell av indier. Dominerar indier näringen där du löpt?

Kommer du förbi Urbana, Illinois, kan jag rekommendera Courtesy Motel. Där fanns kulhål i panelen inne i rummet och blodfläckar på väggen. På tal om variernde motellstandard, alltså.

#4 Krister - 2007-07-13 03:19:36

Star det "No Refunds!" i receptionen ar det lage att kolla in rummet forst upptackte jag forra veckan i Minnesota. Men billigt var det ($47).


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg