Kommentarer på Hjälp, jag kan inte andas!


Har du någosnin sprungit i tunn luft? Det är precis vad jag just håller på med. Eller rättare sagt promenerar för det är omöjligt att springa när syret tryter. Jag närmar mig Togwotee Pass på 9 658 feet, den högsta nivå jag någonsin sprungit på.

Först förstod jag inte vart krafterna tagit vägen. Orkade inte ens springa i de få nerförsbackarna och mjölksyran kom direkt i musklerna. Men efter att ha stannat till vid en restaurang här uppe i bergen och pratat med personalen förstod jag att mina svårigheter enbart berodde på luften.

Eftersom det är så besvärliga förhållanden blir dagen den hittills kortaste, högst 3 mil. Övernattning på någon enkel campingplats väntar där det tyvärr inte finns dusch. Myggor lär det däremot vara gott om men nu är jag lite bättre rustad eftersom ett myggnät att ha över ansiktet är inköpt.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Berndt Hallberg - 2007-07-10 11:39:13

Imponerande att du tar dig fram så fort som du gör.Hur varmt är det på dagarna som vanligast?
Känner du dig inte sliten i kroppen?
Hälsn. Berndt.

#2 Jan Suneson - 2007-07-10 18:21:21

Förstår hur du känner dig. Det är ungefär den höjden som Ylva och jag befinner oss sedan en vecka tillbaka. Enda skillnaden är vi har ett helvetes väder (snöblask). Sista veckan skall dock bli bättre och Touren närmas sig Tignes. Nog dom enda idrottsmän som kommer i närheten av dina prestationer. Det är inte Internet skugga men ruskit dyrt att vara ute på Internet. Hoppas att du är kvar på banan då vi kommer tillbaka den 19 juni

#3 Birgitta Rydén - 2007-07-10 21:39:10

Hoppas att Du får chans att sova under myggnätet. Kan Du rigga upp det så att det inte ligger platt mot ansiktet? Och ? hur är det att sova i den tunna luften där uppe? Svårt att andas då också? Och en fråga till ? är det vackert uppe bland bergen där Du är eller är det endast sterilt och stenigt? Några tankar från kusin Birgitta


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg