Kommentarer på Potatiskvinnorna


Jo, nu har jag sett det ena potaitsåkern efter den andra. Att Idaho är potatisstaten nummer ett i USA råder ingen tvekan om, inte minst efter mitt besök i dag på potatismuséet i staden Blackfoot.  En till volymen ofantlig kvinna, icke helt olik en potatis, släppte in mig efter att jag betalat några dollar. Innan ställde jag några frågor till potatiskvinnan men hennes kroppsvolym verkade inte vara i paritet med hjärnvolymen. Nåja,det var ju bara att läsa på skyltarna och titta på alla bilderna. USA:s svar på Jonas Alströmer heter Luther Burbank, som introducerade potatisen 1872, nära 150 år efter Alströmer i Sverige. På detta märkliga museum, inrymt i en gammal järnvägsstation, fanns en bild på Marliyn Monroe draperad i en potaissäck.

Idag 4 juli, USA:s nationaldag, gick mig inte spårlöst förbi. Överallt i utkanterna av städerna har det sålts "fireworks" så det stått härliga till. Ramlade in i firandet när jag närmast utmattad efter drygt sju mils löpning och mycket gång i tryckande värmen sent nådde slutmålet Idaho Falls. Hela stan (50 000 invånare) var på fötterna för att bevittna ett gigantiskt fyrverkri, beskrivet som det största väster om Missisippi. Jan Stenbecks nyårssmällande i Stockholm år 2000 nådde inte riktigt dessa höjder.

Har nu avverkat en fjärdedel av distansen. Eftersom det varit ganska långa dagsetapper den senaste tiden får morgondagens bli kort. Risk för att jag snart går in i internetskugga och inte kommer att höras på ett antal dagar. Tyvärr riskerar jag att behöva sova utomhus eftersom jag snart närmar mig ödsliga  trakter (Yellowstone nationalpark).

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Majornaemil - 2007-07-06 00:41:11

Hittade din blogg för ett par dagar sedan och blir otroligt triggad av dina berättelser. Lycka till i fortsättningen!

#2 Peter Malmqvist - 2007-07-06 23:43:44

Björn,

Nu har du sprungit nästan lika långt som hela förra sträckan från norr till söder år 2005. Vad har hittills varit den största skillnaden mot förra gången? Bättre/sämre?

Keep up the good work!

#3 Inkan i Stockholm - 2007-07-06 23:55:12

Men snälla - man får ju inte sova i Yellowstone - pga de vilda djuren och faran att bli överfallen.
Hoppas du är klok och hittar en lada att sova över i.

#4 Erik - 2007-07-07 08:06:54

Jag håller med Inkan, försök inte övernatta utomhus i Yellowstone. Jackson är en trevlig liten stad (iaf på vintern) och har gott om motell. Priserna kan jag inte uttala mig om, jag har barar varit där på vintern, Jag gillar Wyoming och är avis på dig som får springa genom delstaten!

Återigen lycka till!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg