Kommentarer på Svar på era frågor


Oj, vad många kommentarer och frågor det kommit de senaste dagarna. Det jag skrev om bordsbön, mina möten med vanliga amerikaner och att folk ber för mig engagerade.  Fortsätt att  fråga på! Här svar på era senaste frågor.

1.  Al Hutchings undrar om jag funderar på att göra en liknande löptur i Kanda?

Svar: Nej, det är tveksamt. Tror att det är för mycket skog och ödsliga trakter i Kanda, ungefär som i Norrland. Förra sommaren sprang jag på småvägar mellan Stockholm och Kramfors men det var lite för ödsligt. Någon ny löpning är inte planerad men det vore kanske trevligt att springa Stockholm-Rom.

2. Putchi frågar om jag kan springa omedelbart efter att jag ätit.

Svar: Ja, det är pang på direkt. Har inga som helst problem med att springa "fulltankad". Jag kan till och med klämma i mig 2 liter Pepsi och springa direkt.

3. Liselott undrar hur det känns i kroppen när jag ännu inte haft en enda vilodag och  hon frågar också om hur jag lyckas hålla motivationen uppe, dag efter dag.

Svar: Så länge jag känner mig fräsch tar jag inga vilodagar. Skulle jag ändå göra det är risken stor att jag blir sämre. Kroppen återhämtar sig fantastiskt bra- när jag 2005 sprang mellan Chicago och New Orleans tog jag heller ingen vilodag. Men känner jag mig sliten, irriterad eller rent av är skadad, ja då är det självklart att jag vilar. Motivationen har hittills varit stark; det är så underbart att springa, att få känna sig fri som fågeln, leva ett både luffar- och lyxliv, träffa underbara människor och kanske, kanske, klara av målet stt springa tvärs över detta ofantligt stora land. Och sedan ger det mig en kick att en 59-årig gubbe kan göra det här. Men hade jag inte haft familjens stöd, ja då hade det inte gått.

4. Allan undrar hur jag klarar värmen och om jag har några "tricks" med kläder.

Svar: Jag har visserligen haft sol alla dagar men det har ändå inte varit mer än ca 35 grader men då först framåt 15-16-tiden. I sådan värme är det mycket svårt att springa så då blir det en hel del gång. Annars försöker jag komma iväg så tidigt som möjligt på morgonen. Jag springer i löparkeps (gör det aldrig i Sverige), t-tröja eller löparlinne. T-tröja (sådan där som "andas") är egentligen bättre än linnet eftersom svetten verkar försvinna snabbare. Någon gång har jag hällt vatten på armarna- fantastiskt vilken kyleffekt det får när vattnet dunstar! Och en gång ställde jag mig i en vattenspridare på ett fält. Viktigt  dock att försöka hålla löparbyxorna torra, det är annars lätt att få skavsår på insidan av låren.

5. Ulf är också inne på temat värme och undrar varför jag valde att springa under sommaren.

Svar: Bäst hade varit att starta i början av april men det gick inte av rent praktiska skäl. Visst, värmen kan suga musten ur en men samtidigt är det ändå skönt när det är varmt ute. Däremot ogillar jag att tävla i värme- då gör jag aldrig några bra lopp.

6. Maria undrar vilken sida av motorbvägen jag springer.

Svar: Jag springer alltiid så att jag möter trafiken, alltså på den vänstra sidan. Trafiken har hittills inte varit något större problem., Och nästan överallt har det funnits en vägren och jag håller mig så långt till vänster som möjligt.

7. Martin undrar hur jag orkar läsa alla "konstiga kommentarer" i bloggen.

Svar: Jag tycker ni har varit jättebussiga och gett mig ett väldigt fint stöd. Skulle det vara något konstigt inlägg är det ingen idé att hetsa upp sig- som till exempel den person som ondgjorde sig över att jag skrivit skonra när det skulle vara skorna. Personen var så upprörd över den slappa korrekturläsningen att han övervägde att säga upp prenumerationen på tidningen. Han skulle bara veta under vilka primitiva förhållanden denna blogg upprätthålls.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg