Kommentarer på Svar på era frågor


Inte så många nya frågor den här gången. Men fortsätt att fråga på.!Om du eventuellt skulle bo längs min färdrutt, hör då gärna av dig så kanske vi kan ta en löptur eller fika tillsammans.

1. Maria frågar om hur jag vet när skrona är utslitna.

Svar: I det här fallet var det uppenbart- skorna var blankslitna. Annars brukar jag byta skor efter ca 300 mil (i butikerna brukar de säga att man bör byta efter 150 mil). Själv tränar jag i 5-6 olika par löparskor och för att hålla reda på hur mycket de är avända skriver jag bak på hälen när de är köpta. Jag skiftar skor vid varje träningspass och eftersom jag normalt tränar 2-3 gånger om dagen blir det också 2-3 par skor jag springer i dagligen. I USA  har jag dock bara 2 par skor.

2. Jan frågar om vägvalet  Idaho.

Svar: Det blir lätt. Kommer mestadels att springa på Interstate 84. Tack också för alla dina roliga vebhänvisningar!

3. Staffab frågar om vilken mirakelsalva jag använder för att inte få blåsor under fötterna.

Svar: smörjer fötterna morgon och kväll med vaselin. Det har hittills funkat men skoskav får jag säkert ändå. Har också specialgjutna skoinlägg (fotbädd).

4. Ragnar frågar om Idaho är kortare än Oregon och därför kan kan klaras av fortare..

Svar: Ja, så är det. Och eftersom Idaho också är plattare bör det gå lite snabbare.

5. John & Karen (amerikanskt par som snart skall springa från norr till söder i USA, ungefär den sträcka jag sprang sommaren 2005) frågar om vilken löparmat jag har med mig, vilken mat som inte funkar och om vägval i Illinois.

Svar: Springer du större delen av dagen gäller det att äta så mycket och så ofta som möjligt. Själv stannar jag därför till vid flera matställen längs vägen och i butikerna köper jag frukt (vindruvor, bananer och framför allt saftiga frukter). Har första gången prövat att äta energikakor, de fungerar bra och är också bra att ta till om man missat någon måltid men goda är dom inte, äckligt söta. Dricker mest vatten men brukar ta en flaska sportdryck om dagen, sportdryck fungerar väldigt bra när man är tröttkörd. Om vägvalet i Illinois vet jag inget just nu.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Magnus - 2007-06-27 22:20:32

Hej! Är intresserad av att höra hur du motiverar dig rent mentalt när det börjar kännas tungt..

#2 John H. - 2007-06-28 01:04:18

Hej Björn S.
Vad Sisu du har, jag följer med stort intresse din framfart. Jag checkar på kartan och ser det är lång väg även med motorfordon. Jag som bara går 1-2 tim om dan i Calif. J Hedqvist.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg