Kommentarer på Rena stolleprovet


Maratondistanser flera dagar i sträck och Sibirienkyla sista veckan. Det enda som tillfälligt stoppade mig var en broöppning i Södertälje.

Utmaningen "Spring tills du stupar" eller "Run untill you drop" är över. Det gick mycket bra, var aldrig nära att stupa. Men dessa galenskaper ska nog inte upprepas.

Idag sprang jag i mål i februariutmaningen Spring tills du stupar. Det är egentligen ingen tävling men jag såg det som en sådan och sprang längst av alla och blev eventuellt trea i den internationella upplagan. Roligt? Nej. Göra om det nästa år? Nej.

Reglerna var enkla: spring eller gå minst det kilometerantal som dagens datum anger. Klarar du det inte, ja då har du stupat. Idag den 28 februari skulle jag alltså springa minst 28 km, det blev 48 . . .  Det blev även 48 km den 27 februari och överlånga distanser flera andra dagar i månaden. Varför? Jo, jag fick en galen idé att mäta i miles istället för km, 60 procent längre alltså.

Sett i efterhand var det där med miles ett misstag. Det blev onödigt mycket, totalt 798 km i februari motsvarande 28 km per dag. Visst, jag klarar att springa flera mil om dagen, På ett coast to coast kan det bli 40-milaveckor. Men det är något helt annat än att springa hemma där inte hela dagen kan ägnas åt löpning. Nu kändes det som att jag inte hade tid med något annat och försummade det mesta, familjen t ex. Tur att min hustru visade förståelse.

Jag har varit med två gånger tidigare och även då sprungit längst. Men nu är det nog slut. Jag tycker egentligen inte den här typen av utmaningar är särskilt roliga, det var ju inte ens en riktig tävling. Det är helt annorlunda på ett coast to coast-löp även om inte heller det är en tävling. I USA känns dagarna roliga och meningsfulla, nu var det mest en plikt.

Hoppas att jag får någon nytta av alla milen. Om knappt två veckor är det final i Bore Cup. Kanske jag jag hoppas på superkompensation?

Keep on running!   
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene - 2018-03-01 12:00:10

Bra sprunget och kämpat Björn.Tufft att mäta i miles. Lycka till på Bore

#2 sverker - 2018-03-01 13:23:47

Det var broöppning på Tower Bridge och en dubbeldäckare hamnade på klaffen - föraren gasade och hoppade över. Det där längst upp är en gångbana när det är öppning. Nu kommer det inte längre fartyg in till City. Dockorna är som Hammarby Sjöstad bebyggda längs kajerna. 50.000 stuvare jobbade där som mest. Men ingen kollar väl de sprungna milen? Vilka var ettan och tvåan?

#3 Erik H - 2018-03-01 15:54:30

Grundträningsperioden är över, nu gäller det för dig att kunna väcka dem snabba muskellfibrerna. Lycka till.