Kommentarer på Äntligen visum!


Med ett amerikanskt visum kan jag stanna längre än 90 dagar i USA. Och det kommer att behövas, mitt nästa coast to coast beräknas ta 100 dagar. Visumet är giltligt i tio år så om kraften och lusten finns hinner jag med några löp till . . .

-Det är lika jobbigt att ansöka om amerikanskt  visum som att springa över kontinenten.

Jag hör mig själv muttra denna mening när jag sitter och svettas vid datorn..

Men nu är det klart. Idag sprang jag och hämtade mitt nya pass med det inklistrade visumet. Utlämningsstället för mig som bor i innerstan var ganska märkligt: Post Nords terminal på Årstafältet. Men eftersom jag just nu är med i "tävlingen" Spring tills du stupar var det egentligen bara bra, alla extrakilometrar behövs.

Senast var det tio år sedan jag ansökte om visum. Redan då var det rätt besvärligt men nu var det sju resor värre. Tur att man ändå är en vanlig Svensson. Hur är det inte för den med utlandsfödda föräldrar i ett arabland och med en prick brottsregistret?

Det är bara att hålla god min när man besvarar alla frågorna. Det finns säkert skäl att ställa dem men ändå svårt att förstå varför de ställs. Här några exempel:

* Have you ever or do you intend to provide financial assistance or other support to terrorists or terrorist organizations?

* Are you a member or representative of a terrorist organization?

* Have you ever ordered, incited, committed, assisted, or otherwise participated in genocide (folkmord)?

* Have you ever committed, ordered, incited, assisted, or otherwise participated in torture?

Muntrare var det vid intervjun på den amerikanska ambassaden i Stockholm. På frågan varför jag söker visum berättade jag om stundande USA-löp. Tjänstemannen bakom luckan sken upp. Han kallade till sig tre kollegor, pekade på mig och sa:

-This gentleman is a world record holder. He has ran five times across the US and plans to do it again.

Vågen med andra ord. Vill minnas att det blev det förra gången också. Med lätta steg lämnade jag ambassaden i Lärkstan.

Keep on running!  

   Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Rob Pope - 2018-02-20 18:08:29

Känner du till engelsmannen Rob Pope som under ett år sprang över USA hela 3 ggr? Just nu springer han sitt 5:e löp. Ditt rekord är i fara!

https://www.instagram.com/run.robla.run/
http://www.goingthedistancerun.com/

#2 Lars L - 2018-02-21 17:59:18

Han hade säkert följebil hela vägen....gissar jag utan att kolla.
Nån gång ibland är det (extra) kul att ha ett världsrekord:-)

#3 sverker - 2018-02-22 07:59:01

ser på Instagram att Rob Pope har en babyjogger - ingen följebil?
Vilken visumsökande svarar - ja, jag planerar ett terrordåd?

#4 mona - 2018-02-23 10:52:57

påhittade titlar försvinner lätt o ofta....

#5 sverker - 2018-02-28 22:58:03

jag har fått svar från Rob Pope - ensam med en babyjogger - nu är han snart framme och ska få en följebil - men det har ju Du också haft? Han har alltså varit i mål på ostkusten och sen omgående vänt - nu Texas nånstans....

#6 Olle - 2018-02-28 23:55:24

"Originally, Rob?s girlfriend Nadine was supporting him whilst driving a camper van, but now that they are expecting their first child just 17 days after Rob plans to finish his fifth leg - the father-to-be has been pushing a pram along with him whilst running, which carries his belongings."

Han har alltså haft följebil tidigare. Han ska tydligen avsluta 5:e löpet i Monuments Valley, Utah. Så inget riktigt coast-to-coast.

#7 Björn - 2018-03-01 21:13:41

#Rob: Jo, jag har hört talas om honom men visste inte att han sprungit så många gånger.över USA även om det nu tydligen inte är ett regelrätt coast to coast han genomför.. Även jag har ju haft följebil när min bror Jan vid två löp under några veckor hjälpt mig och Jan kommer även under mitt sjätte coast to coast under cirka två veckor att köra följebilen.
#Sverker:Den som har onda avsikter svarar knappast sanningsenligt på sådana frågor..
#Olle: Tack för upplysningen