Kommentarer på Ultraträff på Gotland


Ovan fiskeläget i Herrvik och nedan raukarna i Ljugarn.

Jag sprang längs den 800 år gamla ringmuren i Visby, ut och in genom den ena stadsporten efter den andra och in bland de pittoreska husen i gränderna. Jag plockade slånbär, sprang på mjuka stigar i tallskogen längs stränderna, åt fisk i de små fiskelägena och blev helt överväldigad.

Att Gotland är fantastiskt visste jag nog. Men mitt besök på ön i helgen blev något utöver det vanliga. Jag har varit här en gång tidigare men då på jobbresa och såg inget annat än flygplatsen och en konferenssal.

På väg mot Katthammarsvik. Foto: Torbjörn Söderman.

Nu var jag visserligen också på ”konferens” men på springande fot och bland ett 20-tal ultralöpare. Det var en så kallad KUL-helg där KUL står för kommittén för ultralöpning. Varje senhöst anordnas en träff någonstans i Sverige och i år var den förlagd till Gotland. På programmet stod ca 5 mils löpning under lördagen och en 3-milare på söndagen.

Lördagen ägnade jag åt egen löpning och bärplockning. Upptäckte att här finns mycket lingonris men inga lingon, däremot massor av slånbär. Plockade en del och lyckades få igenom dem i kontrollen på flyget hem.

Söderport.

Söndagen blev löpning i glada vänners lag, från Ljugarn på ostkusten ner till Katthammarsvik. Vi följde stranden, hann passera sju små fiskelägen och sprang mycket i skyddet av tallskog och enbuskar. Vackert, trots grådiset, kylan och regnet. Men nog vore det trevligare om dessa träffar kunde hållass under den lite varmare delen av året?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Mattias Adman - 2017-11-20 14:58:52

Kul att du gillade Gotland! Du är varmt välkommen tillbaka. Och skönt att slånbären gick igenom säkerhetskontrollen!

#2 Jan Suneson - 2017-11-20 15:21:06

Du vet väl att du måste frysa slånbären innan du gör världens bästa saft eller likör

#3 stig pettersson - 2017-11-20 16:42:23

Lite koll på vädersträcken är bra att ha. Katthammarsvik ligger norr om (ovanför) Ljugarn vilket även fotot antyder. Havet till höger (öster)

#4 Björn - 2017-11-20 18:40:07

#Mattias: Checkade in väskan och då var det inga problem. Det var det däremot i Salt Lake City för några år sedan där jag blev av med en massa honung som jag korkat nog hade i handbagaget.
#Jan: Jo, jag läste det och nu är drycken (ej likör) under tillredning. Lång procedur, tar ett par dagar.
#Stig: Ja, jäkeln, jag hade ju helt fel på väderstrecken. Jag sprang ju i nordlig riktning och först nu förstår jag att jag hade havet på höger sida,

#5 Ingmarie Nilsson(blog.yoging.se - 2017-11-20 21:49:38

Någon gång ska jag vara med på ett sånt KULäventyr jag också! :-)