Kommentarer på Lingonplock i pannlampans sken


Fortfarande rätt ljus men en timma senare var det kolmörkt och då behövdes lampan för att se lingonen.

Det är rätt läskig att springa på okända skogsbilvägar när det skymmer på. En gps och pannlampa ger dock en viss trygghet.

Idag var jag ute på en lingonrunda i trakterna av Mehedeby, Älvarkelby och Furuvik (31 km). Det blev mörkt snabbare än jag räknat med. Inte en människa i sikte, kall vind, långa avstånd och ett myller av små grusvägar som inte verkade leda någon stans. Ganska obehagligt, dessutom var det ont om bär, jag var trött och i tidsnöd.

Jag ville inte komma hem tomhänt. Så vad göra? Det blev till att slå på pannlampan och rikta den mot riset. Jodå, jag fick til lsist ihop en skaplig skörd och kunde sent ta Upptåget från Älvkarleby hem till Stockholm. Roligt efterår men inget jag gör om.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Mårten... - 2017-10-31 13:22:59

Köpte 3 kilo Norrlandslingon på Hötorget - väldigt fina för 100 kronor. Och då har jag en massa tid för allt annat som finns här i livet.Har kommit till insikt för mig att lagom är bäst för min del i alla fall

#2 Björn - 2017-10-31 14:20:26

Jo, fast det är ju inte för att spara pengar jag gör dessa bärplockarlöp utan för natur- och löpupplevelsen. Du verkar ha gjort ett kap, 100 kronor för 3 kilo låter billigt. Jag fick denna gång bara ihop 3,5 kilo på en "arbetsdag" som varade 13 timmar, tågbiljetterna gick på 210 kronor . . .

#3 sverker - 2017-11-01 21:49:22

keep on running - vi är ättlingar efter de som sprang ifrån sabeltandade tigrar - men de är nu utdöda så försök koppla av Björn - men bären plockas ju av ukrainare och andra som luras på lönen och knappast rafsar ihop till resa och boende - tänk på det Mårten.