Kommentarer på Tävlingsintensiv höst


Göteborgs Marathon med start på Slottskogsvallen är i år veteran SM. Här ska jag vara med och slåss om en medalj. Foto: Solvikingarna

Inte mindre än sex tävlingar återstår innan löparåret 2017 är över, Hösten blir ovanligt tävlingsintensiv och jag lägger krutet på att förbättra min årsbästatid på halvmaraton.

Så här ser tävlingsprogrammet ut:

* 14 oktober veteran SM Göteborgs Marathon- mål att ta en SM-medalj i M65

* 28 oktober Terräng SM Huddinge- mål att Vallentuna FK tar medalj i lagtävlingen

* 4 november Bromölla halvmaraton- mål att putsa årsbästa med 2-3 minuter och springa på 1.34-1.35

* 11 november Borås 6H- mål att förbättra fjolårets sextimmarslopp (61,3 km) med 1-4 km.

* 2 december Bore Cup 5-7,5 km- mål att vinna 70-årsklassen som nykomling

* 10 december Strängnäs halvmaraton- inga tidsmål, bara att ha trevligt i en kul och lite udda tävling.

Det är halvmaran som är min akilleshäl. Jag är på väg att åka ut från årsbästalistan i M65. Du följer väl min veteranstatistik här på bloggen (finns under "maratonstatistik" högst upp på sidan)? Många uppdateringar har gjorts den senaste tiden. Jag har i år sprungit tre halvmaror men inte fått till det. Inbillar mig att jag kan bli snabbare och har därför lagt in lite fler snabbdistanspass och intervaller i träningen. Dessutom tror jag att mina park runs på 5 km är bra snabbhetsträning.

Det är ett bra lingonår i år. På vägen mellan Tierp och Mehedeby i Uppland fick jag idag ihop 6,5 kilo lingon, som ska bli lingondricka och lingonsylt.

På tal om snabbdistanspass. Ett ofrivilligt sådant men synnerligen stärkande fick jag idag under min lingonutflykt till trakterna av Mehedeby. Här finns fina bärmarker längs landsvägen och jag var så försjunken i lingonriset att jag glömde tid och rum. Plötsligt insåg jag att jag var nära att missa mitt tåg hem till Stockholm. Jag hade åtta kilometer till Mehedeby station och jag fick springa allt vad tygen förmådde. Jag hann med några minuters marginal!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2017-09-29 11:42:52

stereoplock? Förr fanns det en extra bred bärplockare. Verkar kul med dessa små expeditioner. Det finns tydligen en massa svamp också ute i markerna? Minns när det var ett pojkknäck att spika lingonlådor - nu finns det spikpistoler. En kompis byggde en ishockeysarg av lingonlådor - hans pappa köpte upp tonvis med lingon.

#2 Malte A - 2017-10-04 12:35:09

Hallo Björn! För inte till det på din halvmare statistik,

Not Found

The requested URL /statistik/Halvmara_2017.xlsx was not found on this server.

#3 Malte A - 2017-10-04 16:59:50

Tak Björn, du är ju snabb här oxå LoL