Kommentarer på Motigt i Jönköping


Nöjd eller missnöjd efter loppet? Varken eller. Mina 1.38.46 på dagens Jönköping halvmaraton är inte mycket att hänga i granen.

Jag hade åkt till Jönköping för att putsa årets halvmaratontid men sprang nära två minuter sämre än på Kungsholmen runt. Banan var visserligen betydligt backigare men jag kroknade för fort. Det var nära att min son Erik (ganska otränad till på köpet) hade slagit mig. Men om någon fick slita ont var det maratonlöparna som hade en ännu backigare bana.

Mina förberedelser hade annars varit optimala; mycket farträning och också vila. Får försöka komma igen nästa vecka på veteran SM i Mariestad där banan lär vara helt platt.

Med tanke på att det var premiär för Jönköping Maraton var det fantastisikt att loppet lockade ca 1 200 löpare på halvmaran och 600 på maran. Heder åt arrangörerna för ett väl genomfört arrangemang. Men själva bansträckningen var en "katastrof".  Nog borde man kunna dra en betydligt plattare bana längs Vättern?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Löparvän. - 2017-08-20 09:40:33

Tyvärr så slutar många arrangörer på grund av att man inte har en "snabb" bana. Det viktiga är en trevlig bana med backar. Hur skulle det vara om man i skidlopp och cykeltävlingar försökte lägga snabba banor. Det finns ingen statestik över 50 km skidor. Skit i tider Björn. Var glad över att du kan springa. Du är bäst och gladast.

#2 Björn - 2017-08-20 14:02:06

Den dagen kommer då tider och tävlingar inte är viktiga men där är jag ännu inte. Så länge jag kan matcha jämngamla är tävlingar viktiga men det blir inte så många numera. Backiga maror och halvmaror gör nog att löparna inte kommer tillbaka varför arrangörer av dessa tävlingar gör klokt i att just erbjuda "snabba banor". Nej det finns noga inga rekordlistor över t ex 50 km skidor, däremot på löpdistanserna och därför förblir snabba banor mer lockande för mig än backiga.

#3 Lars L - 2017-08-21 15:48:54

Bra sprunget ändå på den ganska backiga banan! Såna som du och jag vill ha platta, snabba banor och det gäller rätt många. Men inte alla, jag tycker inte det gör något att en del banor är kuperade, arrangören hade uppenbarligen bemödat sig om att göra banan tilltalande på andra sätt. Helsingborg maraton har ju lyckat dra folk trots en rejält kuperad bana (som visserligen gjorts mindre kuperad om jag förstått det rätt, men alls inte platt). Det är kul att vi tycks få några inte alltför små maratonlopp i landet utöver det enda stora.