Kommentarer på Dag 8: Skördetid


Potatisen tas upp i Morup, Halland. Nedan: snart dags också att skörda rågen och vetet.

Det är skördetid i det halländska lanbruket. Även för mig som löpare är det snart dags att skörda,

Nog har den här sommaren gått ovanligt snabbt? Eller är det bara en villfarelse eftersom jag nu befinner mig på "sydliga breddgrader". Här i Halland tas potatisen upp och sädesfälten har börjat gulna betänkligt. Gulnat har också gräset på alla golfbanor jag springer förbi- det råder vattningsförbud i kommunerna.

Utanför Olofsbo stannar en bil till och rutan vevas ner.

-Är det du som sprang över USA? frågar bilföraren. Du inspirerade mig och fick mig att börja springa för tre år sedan.

Roligt! Mannen tar sedan en bild på oss. En liknande händelse inträffade nyligen i Stockholm, också en man som började springa efter att ha följt min blogg från Australien. Och även igår blev jag stoppad men då var det en löparbekant som kände igen mig.

Appropå skördetid. Alla mil jag sprungit ska väl ge någon form av utdelning. Om några veckor väntar en halvmara i Jönköping och den tänkte jag satsa på. Snart måste milantalet drastiskt dras ner. Förra veckan blev det 36 mil och det håller inte om man ska komma i tävlingsform.

Men ångan kommer att hållas uppe ytterligare några dagar. Jag deltar nämligen i en tävling/Facebookarrangemang som heter Spring tills du stupar. Det hela går ut på att under juli springa minst det kilometerantal som dagens datum anger. Idag den 25 juli skulle jag alltså springa minst 25 km (det blev 56). Juliversionen av denna tävling är jämfört med februariversionen dock en västanfläkt, nu får vi tillgodoräkna oss överskottskilometrar innan vi är ute ur tävlingen. I februari hade jag flest kilometrar av alla. Och i juli ser det också lovande ut. Däremot ger jag upp tanken på att räkna distanserna i miles. Någon måtta på vansinnet får det vara, dessutom väntar ju en tävling.

Passerar Viskan.

Imorgon är det målgång i Göteborg. Måtte inte den något härskna biffsteken som jag åt här i Frillesås stoppa mig . . .

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2017-07-25 11:06:11

jösses vilken vacker natur! en gång i tiden förstördes det halländska jordbruket av sand och jorderosion pga skogsskövling. Testa om Ringhals står olåst också? Mejlat Trafikverket om Tomteboda men inget svar......

#2 Torsten Olsson - 2017-07-25 13:49:12

Tyvärr är jag inte hemma när du kommer till Gbg, annars hade det varit kul att vara med på sista delen. Må gott och välkommen till Bästkusten!