Kommentarer på Dag 2: 66 km i motvind


Vackert men tungsprunget på banvallsleden. Leden är dessutom dåligt skyltad.

Oändliga raksträckor, tungsprungna vägar på en gammal banvall och stark motvind hela tiden. Dagens etapp från Växjö till Ljungby blev tuffare än väntat.

Fram kom jag dock men klockan hann blev strax efter åtta innan jag nådde mitt hotell i Ljungby. Jag var ute cirka tio timmar och distansen blev 66 km.

Idag hade jag bespetsat mig på att springa ett par mil på banvallsleden mellan Vislanda och Ljungby. Det är en över 20 mil lång cykelled som går på gamla banvallar, från Karlshamn över Ljungby till Halmstad.  Men det var alldeles för tungsprunget så efter någon halvmil begav jag mig ut på landsvägen igen, lättare men tråkigare. Jag förvånades över att leden är så dåligt skyltad och underhållet var heller inte det bästa. Jag kommer dock att ge leden en ny chans om några dagar.

Idag fick jag ett mejl från en läsare som undrade hur det rent praktiskt går till när man springer 6-7 mil en dag. Springer du hela tiden, tar du gångpauser, hur lång tid tar det, fyller du på med mat regelbundet eller tar du bara ett matstopp?  undrade han bland annat. Tanken var att själv göra något liknande.

Samma frågor ställde jag till Rune Larsson före mitt första USA-löp. Runes svar inspirerade och det visade sig att jag hade en ganska dunkel uppfattning om hur ett flerdagarslöp rent praktiskt kan läggas upp.

Här några korta punkter:

----

Imorgon tar jag mig an Bolmen. Eftersom det blir en färjetur skall jag väl i alla fall få se lite av den sjön . . .

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2017-07-19 11:09:40

Skull vilja lägga till följande om syftet är att kombinera springandet med turistande och samtidigt ha roligt.
Låt etapperna aldrig överskrida 45 km. Den sista milen är alltid lång.
Ingen vilodag men gärna en 3 milare någon gång.
Hellre 4 stjärnor än 2 på hotellet.
Försök att lägga mat stoppet tidigast efter halva distansen. Själv föredrar jag efter 2 tredjedelar.
Gör klart all innan du går ut och äter middagen. Den kontinentala stilen runt klockan 8 är bra.
Björn introducerade på vår Österrike resa en kall öl vid ankomsten till hotellet. En morot att se fram emot är alltid bra.

#2 Torsten - 2017-07-19 19:49:51

Bra information. Sedan spelar säkert årstid och vädret en stor roll. I regn kan det ofta vara bra med syrerik luft. Jag har stor respekt för dig som klarar dessa löp. Önskar fortsatt fin tur.

#3 Björn - 2017-07-19 23:46:09

#Jan: Jag följde den #kontinentala stilen" idag och missade inte ölen.
#Torsten: Tack, Torsten. För din kännedom är jag anmäld till Gbg Marathon.

#4 Niclas Fridén - 2017-08-03 22:11:39

Hej Björn!
Den här typen av löpning är något som lockar även mig och man inspireras av dina inlägg här. Bra och intressant information angående hur man bör lägga upp dagsetapperna. "Keep on running!" :-)
MVH
Niclas Fridén