Kommentarer på Dag 9: I mål!


Torsten Olsson (till höger) sprang med oss sista milen in till Wien. På kvällen avnjöt vi wienerschnitzel tillsammans med Torstens fru Alexandra.

Löparäventyret är över. Efter nio dagar och 33 mil nådde vi slutmålet Wien.

Vi har haft en behaglig färd från Passau i Tyskland till Wien i Österrike; sol mest hela tiden, en härlig medvind samt en osynlig nedförsbacke eftersom vi följt Donau. Att kalla detta för ett äventyr är nog att ta i, snarare har det varit en lyxig semesterjogg,

Vi har ätit gott, bott bra och bara sprungit/rullat 33 km i snitt per dag. Allt har gått enligt plan. De enda incidenterna har varit Jans vurpa, en borttappad hjälm och att vi började med att sätta oss på fel tåg från Wien till Passau, egentligen bagateller.

Funderar du också på att göra ett flerdagarslöp på kontinenten kan ett råd vara att springa medströms en större flod. Lätt nerför och att det ofta finns gott om hotell är fördelarna. Handlar det om högst en vecka kan du säkert klara dig med en löparryggsäck, vid längre löp är det bäst att springa med en löparvagn. Nackdelen med ryggsäck, förutom att du inte kan bära med dig så mycket, är att du garanterat förr eller senare får skavsår. Det är i alla fall min erfarenhet.

Sista dagen ägnades åt sightseeing. Wien upplevde jag som en större stad än Stockholm, också välmående och med ovanligt många pampiga byggnader.

Vi satte oss på en sightseeingbuss, pluggade in lurarna och insöp på engelska kuriosa blandat med fakta om Österrikes huvudstad. Efter en kvart lät det "Kalle Anka" i våra lurar, det måste ha uppstått något tekniskt fel. Ingen reagerade varför jag frågade chauffören om han kunde åtgärda felet. Det visade sig att han inte förstod min dåliga tyska. Det är förståeligt. Men att han inte kunde ett ord engelska är obegripligt. Det var ju ändå en turistbuss!

Imorgon söndag flyger vi hem. Snart dags att planera nästa långlöp. I pipeline ligger en tur i sommar runt Vänern. Och tänk om man någon gång kunde springa längs hela Donau eller Rhen. Jag drömmer också om ett sjätte coast to coast.

Dagens distans: 16 km (plus en mils promenerande i Wien)

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2017-06-10 23:18:32

Är du en god löpare och klara 40-50 km/dag kan du boka ett cykel paket utan cykel. Du får då ditt bagage transporterat mellan hotellen.

#2 Ragnar - 2017-06-10 23:47:20

Grattis till att ha klarat av ert "äventyr". Det är inte utan att man blir avundsjuk på er som fått färdas fram i en så underbar miljö och i sådant väder. Roligt att ni båda fått smaka på det gemytliga landet Österrike. Jan med alla sina skidresor till Frankrike blir kanske sugen på att att en gång pröva Österrike på vintern. Kanske är pisterna i Frankrike bättre men när det gäller mysfaktor i raststugor vinner Österrike stort.

#3 Bernt - 2017-06-12 07:53:57

Grattis till en lyckad resa! Runt Vänern springer jag gärna med.

#4 Mårten. - 2017-06-13 10:28:59

Det bästa med att vara borta är att komma hem. "Borta bra men hemma bäst". Nära till allt säng - kylskåp och kära vänner.

#5 Robert - 2017-06-14 17:35:09

"På kvällen åt vi wienersnizel med torstens fru"

Fick inte torsten vara med..?
Spännande att resan avslutas med kärleksdramatik ????

#6 Björn - 2017-06-14 22:05:10

#Bernt: Så som jag planerat turen blir det åtta löpdagar, 56 km i snitt per dag, boende på "bättre" hotell, tåg 06.06 till Laxå där start och mål är och jag springer vänstervarv. Jag planerar att starta i början av vecka 29. Du (och även Bengt) är välkommen att hänga med. Här kartlänken: https://goo.gl/maps/xczUbNVtyCA2

#Mårten: Absolut, så är det!

#Robert: Ha, ha. Ja det blev tokigt, Torsten var också med och även Alexandras bror som bor i Wien.