Kommentarer på Dag 6; Was ist ein Treppelweg?


Att cykla är tillåtet men inte att åka  inlines på en Treppelweg. Varför?

En stor del av de fantastiskt fina cykelbanorna längs Donau i Österrike är märkta Treppelweg. Man vad är en Treppelweg och vad får man och vad får man inte göra på dessa vägar?

Vi blir inte kloka på dessa Treppelwegs. Redan första dagen i Österrike såg vi skyltarna men fattade inget. Det som förbryllade mest var förbudsskylten mot inlines. Vi frågade folk men fick inga bra svar. Och efterson vår tyska inte är den bästa blev vi inte så mycket klokare efter en snabb googling. Så därför frågar jag dig som läser denna blogg: vad är en Treppelweg idag? Och är Jan en lagbrytare? Vi har inte sett någon som tagit  av sig skridskorna på en Treppelweg.

Vi har förstått att förr i tiden var det vägar där oxar och hästar drog pråmar och båtar uppför Donau. Idag är det möjligen frågan om vägavsnitt för räddningsfordon och för att serva skyddsvallar med mera. En Treppelweg ser ut som vilken cykelbana som helst och det märks ingen skillnad när en Treppelweg övergår i en vanlig cykelbana (Radweg).

Dagens distans 34 km till Rossatz.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 https://de.wikipedia.org/wiki/Leinpfad - 2017-06-07 20:37:42

https://de.wikipedia.org/wiki/Leinpfad

#2 N och C - 2017-06-07 21:32:09

Vi har nu googlat och bara hittat att man införde förbudet 2012 p.g.a. underlaget som delvis inte var lämpligt för inlines. Det verkar inte finnas några andra problem. Delvis är det tillåtet och på de avsnitten finns det uppenbarligen fyrkantiga skyltar som hänvisar till detta.

Vi har sökt om det finns böter som man måste betala, men förutom en dom från 2001 då personen var tvungen att betala 80 euro i första instansen men bara fick en officiell uppläxning i andra, hittade vi ingenting när vi gjorde en snabb sökning.

#3 sverker - 2017-06-07 22:01:53

Jag har mejlat en definition (från en bilskola) - den är bara för offentligt bruk som har med flodtrafiken att göra men undantag finns som där beskrivs. rollerblades är tillåtna där så anges särskilt. Ärligt talat ser jag inte att gåendes eller springandes är tillåtna?

#4 Jan Suneson - 2017-06-07 22:08:14

N och C
En skillnad är att asfalten på ? Treppelweg? oftas är bättre än på ?Radweg? Jag kallar den för ?Tysk femma? den bästa asfalten i Sverige är 4 men oftast 3 Jag hoppas på ?Tysk femma? i morgon då vi skall rulla/löpa 50 km.

#5 Bernt - 2017-06-08 10:44:33

Bara man är ute så händer det nåt. Kul att läsa om eran resa. Ha ett fortsatt fint äventyr!