Kommentarer på Dag 2: En wienerschnitzel räddningen


Att det är soligt, vackert och helt platt längs Donau underlättar. Men går du på tom tank har du problem-lördagen blev en tung dag.

Det räcker inte bara med vätska, spinger du långt behöver du också mat. Först efter 41 km löpning lyckades jag få i mig mat. En wienerschnitzel och en tupplur fick fart på påkarna igen.

Vi sköt på matstoppet och sprang värdshus förbi. Plötligt fanns inga restauranger och motorn hackade. Idag hade jag problem- innan jag nådde restaurangen kändes det som i slutfasen av Düsseldorf Marathon. Jag nästan vacklade in på en utservering i ett litet  samhälle och beställde in wienerschnitzel, masor av vatten och en liten öl.

Idag var vi slarviga. Matstoppen ska man inte slarva med. Vår färd blev dessutom en mil längre än planerat eftersom vi valde att slaviskt följa Donau. Floden gör här väldiga kringelkokar och eftersom cykelvägen följer Donau känns det som att man knappt förflyttar sig.

Jan verkade inte beväras av matbristen lika mycket som jag. Han fick ofta stå och vänta på mig. Det var inte utan att man ibland avundades han rolerblades. Fast när man bevittnat den tidsödande påklädningsproceduren med alla skydd, ser vilka problem han kan han med minsta lilla backe och hur beroende han är av underlaget, ja då är jag glad att jag är löpare även om det är jobbigare att springa än att rulla.

Vi tog färja över Donau och fick betala 1,5 euro var. Färjkarlen gav oss en banan när han hörde hur långt vi springer.

Söndagen kan bli problematisk för Jan eftersom det utlovats lite regn. Kanske blir det tåget för honom- kullagren i hans rolerblades tål nämligen inte väta. . .

Dagens distans: 55 km

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2017-06-04 05:17:37

när man ser den täta gröna lövskogen förstår man att romarna hade svårt att hitta de stygga germanerna? Om man slog upp sina bopålar och de fick stå orörda en viss tid fick man besittningsrätten till marken. Det var också bra att ha en stambok i bakfickan....

#2 sverker - 2017-06-04 05:39:42

"an der schönen blauen Donau"? Kanske det är frömjöl? På en del ställen tar man dricksvatten från Donau. Det måste ju gå mycket fortare med rollerblades än löpning på slät asfalt?

#3 Bernt - 2017-06-04 07:04:53

Gör några mackor från frukostbuffén så har ni lite reservproviant om det skulle dyka upp fina extrasvängar ;-) God fortsättning på äventyret!

#4 Torsten Olsson - 2017-06-04 09:28:15

Ser härligt ut. När tror ni att kommer fram till slutmålet Wien?

#5 Björn - 2017-06-04 13:10:22

#Sverker: Ja, det går betydligt fortare på rolerblades men långsammare än cykel. Ansträngsmässigt är det nog något mer krävande än cykel.
#Bernt: Grattis till sub 4. Nu är vi båda kvalificerade till Boston Marathon. Fadäsen med matbrist skall inte uprepas, idsg tog jag med frukostmacka.
#Torsten; Vi anländer till Wien på lördag och flyger hem söndag kväll. Är du i Wien då? Kanske kan du springa med oss sista dagen på lördag, blir 18 km?

#6 Torsten Olsson - 2017-06-04 16:51:10

Ja, vore kul att springa med sista sträckan. Vet inte vad våra släktingar har planlagt men jag strävar efter att komma med. Kan jag nå dig på din mobil? Är det det numret som jag ringde dig förra gången? Försöker nå dig på fredag, ok?

#7 Björn - 2017-06-04 21:41:00

Ja, min mobil är 072 336 28 78 (Sms:a gärna eftersom jag ofta inte hör ringsignalen).

Sista löpdagen, lördag 10 juni, springer vi 13 km in till Wien. Du träffar oss på hotell Anker i Klosterneuburg. Vi brukar starta vid 9-tiden men kan anpassa tiden efter dig. Roligt om det kunde gå i lås!