Kommentarer på Dag 1: Regn, regn och åter regn


Det syns inte men vår Dalatur tick en blöt och kall inledning; regn hela dagen och kallt..

Fint, fint duggregn, två plusgrader, ibland snö i luften och sugande backar under 41 km löpning. Härdande men inte knäckande, tyckte Bernt och jag och såg fram emot en väntande middag och varma element i vår stuga.

Bernt Hedlunds och min 16-milatur runt Siljan och Orsasjön har startat. Vi är vid gott mod trots den något bistra inledningen. Det är en tuffing jag har att göra med- han viker aldrig ner sig. 64-årige Bernt har varit med om det mesta inom löpningens område; mängder av extrema ultralopp, nyligen ett coast to coast över Sverige etc men det jag kanske mest imponeraas av är att han under en dag lyckades springa på varenda gata på Södermalm.

- Jag ser fram emot att någon gång springa ett 36-timmarslopp. Det har jag aldrig gjort, berättade han på sitt ödmjuka sätt när vi äntligen bänkat oss vid middagsbordet i vår hyrda stuga utanför Sollerön.

Bernt korsar Österdalälven vid Leksand.

Imorgon bär det av till Mora och STF:s vandrarhem i Orsa, ca 53 km. Det behövs inte mycket för att glädja oss. Skymtade vi inte en sol bland mörka moln och 12-grader på väderkartan för imorgon?

Dagens distans: 41 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2017-05-16 08:14:36

Dalfolket gick en led till Stockholm - den börjar i Malung tror jag - har för mig den är utmärkt? De hade alltid sina sockendräkter - ofta stickade kullorna när de gick. Massor med kullor jobbade i Stockholm - t.ex. ljusstöpning, flaskdiskning.

#2 Björn - 2017-05-16 23:36:41

Ja, dom hade tuffare villkor än vi.

#3 sverker - 2017-05-17 12:28:54

fast ute i världen är det värre...