Kommentarer på Gubbar som lubbar Silljan runt


Vy över Siljan från utsiktstornet Vidablick i Rättvik. Wikipedia.

Ett nytt litet löparäventyr har startat. Idag måndag börjar jag och Bernt Hedlund att springa runt Siljan och Orsasjön, en tur på fyra dagar och cirka 16 mil.

Vi tar tåget från Stockholm till Leksand. Vi springer med varsin baby jogger och tar in på små hotell och pensionat längs vägen. Bernt, 64, är en gammal löparkompis och en sann friluftsmänniska. Egentligen var det meningen att vi skulle vara tre på den här turen men det blev tyvärr ett återbud.

Själv har jag inte varit i de här trakterna. Väldigt vackert, förmodar jag men också mycket ödebygdd, granskog och inte minst backigt. Nåja, 4-5 mil om dagen ska nog vi gamla gubbar klara av. Bernt är också en coast to coast-löpare- nyligen sprang han tvärsöver Sverige, från Göteborg till östligaste Gotland.

Du kan följa oss här på bloggen. Förhoppningsvis har vi internetkontakt varför första rapporten lämnas måndag kväll.

Vi springer medsols Siljan. Här vår rutt i grova drag:

https://goo.gl/maps/JR1ATFv7JFu

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene - 2017-05-15 09:39:04

Spännande och kul att få följa dina löpar äventyr Björn.Spring snyggt och ha skoj.Jag har bott där i Dalarna i min ungdom.Mycket vacker natur där och skönt att bada i Siljan

#2 sverker - 2017-05-15 13:37:07

Siljan Runt är ett cykellopp med start 3 juni - 5.000 deltagare! 12 mil. Förr gick Mälaren Runt - 25 mil..... eller sex dagars från Haparanda till Ystad - folk tältade - Sverige På Fötter heter det.....