Kommentarer på Min träning med Vallentuna FK


Torsdagar betyder kvalitetspass. Här är det Inga-Sarah Lindholm som instruerar om hur kvällens intervallstege ska springas. Ulf Bernhardsson (orange mösa) är också en av tränarna och på den här videosnutten kan du se när han lekte små grodorna med oss . . .

- Helvete, underbart!

De tuffa intervallstegarna är precis avslutade, en av löparna skriker av trötthet och glädje. Äntligen är passet över och vi kan nöjda och trötta jogga tillbaka till Vallentuna IP.

Jag är något av en ensamvarg, nästan all träning sker på egen hand. Träning och träning, jag är mest ute och springer och tänker inte så noga på vad och hur jag tränar. Därför blir det mest lugn distanslöpning vareviga dag. Lättast och roligast så men kanske inte hypereffektivt.

Men när det stundar lopp brukar jag växla över till lite mer kvalitetsträning- mindre mängd men hårdkörning. Och just nu har det kanske blivit mera av den senare varan än vanligt eftersom jag laddar upp inför Düsseldorf Marathon den 30 april. Då är det bra att ha en klubb att träna med. Om du inte redan är med i en idrottsförening tycker jag du ska kolla vad det finns för föreningar på din ort.

Min klubb är Vallentuna FK, en medelstor klubb med såväl juniorer som seniorer, få på elitnivå. Motionslöparna eller "Gubbskubbarna" (inte bara män, faktiskt flera kvinnor) har  träningar två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar. Vi träffas 18.15 på Vallentuna IP och på torsdagarna är det kvalitetsträning som gäller. Då brukar vi vara 7-10 löpare som springer intervaller, backar etc medan det är betydligt fler på de lättare tisdagsträningarna då vi brukar jogga drygt en mil. Kom med och pröva, det är ett härligt gäng!

Tidigare var det mest tisdagsträningar för mig, nu är det mest de hårda torsdagarna. Ja, det är till och med så att man kan gå och gruva sig inför ett stundande hårt pass. Ofta får vi veta dan innan vad som väntar, det är trots allt bra. Här kan du kolla vår öppna Facebookgrupp.

-Det är ju bara träning, lugnar hustrun när gubben för tjugonde gången tjatat om hur synd det är om honom.

På väg till träningen. Resan från Karlbergs station till Valentuna tar cirka en timma, det är nackdelen med att träna med en klubb som ligger långt bort. Jag är delvis omklädd, har ombyte i ryggan, men brukar ändå frysa så in i märgen under hemresan.

Det blev personbästa för mig på Haga parkrun 5 km den 8 april (22.22). Det verkade som terrordådet dagen innan fick fler än vanligt att ställa upp.  

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 men va fan.... - 2017-04-08 18:20:35

..... Det verkade som terrordådet dagen innan fick fler än vanligt att ställa upp... FÃ?RKLARA

här har det regnat mkt mer oxå...........

#2 Björn - 2017-04-08 19:27:14

En vild gissning: man ville kanske visa att man inte skräms, att man vågar vistas utomhus och att livet måste fortgå som vanligt. Hur som helst, fler än vanligt var det i alla fall och vädret var inte särskilt inbjudande.

#3 Löparvän... - 2017-04-10 16:36:23

För min del så tror jag att det är Björns marknadsföring som gör att antalet stiger. Om man vid nästa lopp anmodar att var och en tar med sig en deltagare.

#4 Lars L - 2017-04-11 18:36:44

Du lägger ner en hel del möda på att bli snabb, det kommer säkert att löna sig. För egen del har jag pulstrassel och kan inte träna som jag vill, långt kvar till riktig tävlingsform, blir riktigt nöjd om jag klara 3:30 i Düsseldorf men chansen finns.
Som det är nu behöver jag ta vilodag på lördagen inför söndagens långpass med TSM men det blir nog ett och annat Parkrun till sommaren, idén är bra.

#5 Björn - 2017-04-12 22:21:57

#löparvän: Ja, kanske har jag lyckats locka några av mina läsare att springa dessa park run-lopp.

#Lars: Vi verkar ha samma tidsambitioner och kan bli väldigt jämna i Düsseldorf. Hoppas du hinner i form och att pulsbesvären nu inte ställer till det för dig. Har du sett att vårt flyg, både ner och upp, fått något ändrade avgångstider? Dessbättre ingen försämring, vi behöver inte tokrusa för att hinna med flyget hem. Kanske kan vi hämta ut nummerlapparna tillsammans? För kännedom bor jag på Holiday Inn Düsseldorf Hafven. Vore kul om vi kunde ta en träningsrunda tillsammans i Stockholm någon vecka innan loppet- hör gärna av dig på telefon!