Kommentarer på Vinterväglag i Strängnäs


I mål på 1.41.17 i Strägnäs Halvmaraton, fyra minuter sämre än ifjol. Vad ska jag skylla på? Tja, får bli snön och åldern .  . .

Halvmaror är knepiga. Ofta känner jag mig stark och snabb i dessa lopp men klockan brukar säga något annat.

Så var det idag i ett vintrigt Strängnäs Halvmaraton där ett 50-tal löpare ställde upp. Bakom denna anspråkslösa men ¨ändå välarrangerade tävling står Strängnäs Löparklubb. Fantastiskt att klubben ror i land det hela med ett minium av funktionärer. Det går när det finns eldsjälar. 

Kanske är halvmaror för korta för mig? På marorna placerar jag mig bättre. Jag finns till exempel inte med på årets 10-bästalistan i M65, däremot på maratonlistan. Mina cirka 1.38 i år på halvmaran räcker inte. Snart får jag väl ta steget upp på ultradistanserna för att få en anständig placering.

Jag anar vad som fattas på halvmaran och de kortare distanserna; kvalitetsträning. Här räcker det inte med en massa mil, jag måste också köra en del snabba pass. Hoppas få till några inför Bore Cup den 14 januari med 7,5 km i Sala.

Annars är jag nöjd med att tempot blev så jämnt även om jag kroknade sista kilometern upp till idrottsplatsen( en mördarbacke). HÄR kan du se hur banan gick och mina kilometertider. 

Tävlingsledningen med Erik Froste vid datorn.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lars L - 2016-12-10 22:47:14

Jaså, du kunde inte hålla dig trots att du sagt att det inte skulle bli nån mer halvmarasatsning i år! Skyll du på snön med gott samvete, jag trodde ju att det skulle vara delvis isigt i skogen och släppte tanken på att delta redan tidigt i veckan. Du sa ju själv att tiderna försämrades med vinterns antågande och det stämmer säkert lika bra idag som för en månad sedan;-)
Konkurrensen i M60 och M65 är betydligt bredare på kortare distanser, jag tror det är färre som gör sig omaket att springa tillräckligt mycket eller långt för att få bra tider på maraton, det verkar även gälla internationellt. 3:e plats i M65 i New York krävde t ex bara något på 3:22 i år.
Men det var väl med en hårsmån du hamnade utanför halvmaralistan i år, har för mig att 10:an i M65 hade 1:38 nånting. Men du kanske fortfarande ser dig som M60;-)
Förra årets tider var tuffare på helmaran men även på halvmaran om jag minns rätt. Det växlar ju från år till år.
Brist på fartträning slår ju igenom rätt tydligt när det gäller tävlingsresultat. Det har jag drabbats av i år. Nya tag nästa år. Bore cup kommer säkert att göra en del.

#2 Erik Froste - 2016-12-11 14:53:58

Kul att du kom förbi. Väglaget var verkligen inte det bästa, men kul var det :-)
Vi ses om et år igen / Erik

#3 färdiga-gå - 2016-12-11 15:42:10

"Jag finns till exempel inte med på årets 10-bästalistan i M60"

......inte så konstigt.......

#4 Björn - 2016-12-11 17:50:55

#Lars L och färdiga-gå: Hoppsan, M65 och inte M60 tävlar jag i. Får ta och ändra i texten. Lars, du har säkert rätt i att konkurrensen är hårdare i M60 och M65 på distanser kortare än maraton. Jo, jag var nära att ta mig in på halvmaralistan med mina 1.38.42 från Göteborg men hade inga förhoppningar om att pressa tiden i Strängnäs.
#Erik: Jag hoppas komma tillbaka nästa år. Synd bara att det är så svårt att ta sig till Strängnäs en lördag men nu gick det ju ändå galant när din bror Nils gav mig skjuts.

#5 Torsten Olsson - 2016-12-12 16:37:38

Imponerande att du kan springa i detta tempot! Ibland upplever jag att det går lättare när temperaturen är bara några grader och luften är fuktig. Fortsatt lycka till med dina 10 Miljoner meter, jag är nöjd med mina 4.

#6 Sten-Ã?ke Persson - 2016-12-16 11:09:54

Saknar dina dagliga komentarer om träning
Jag är imponerad av din träning