Kommentarer på Nu är halvmaratonstatistiken klar!


Veteranstatistiken över halvmaraton 2016 ligger nu ute. Du hittar siffrorna i menyraden högst upp på sidan under "Maratonstatistik".

En del finputs återstår men tyvärr kan sammanställningar av det här slaget aldrig bli kompletta. Det är lätt att missa lopp, särskilt de utländska. En annan svårighet är att arrangörerna ibland inte sätter ut födelseår. Det krävs därför lite detektivarbete och sökande i folkbokföringsregister m m. Jag har också nytta av Svenska Friidrottsförbundets och Marathonsällskapets löpande (ha!) resultatrapportering och Sapiens maratonlistor. Men så vitt jag vet är jag ensam om att sammanställa åldersindelade tiobästalistor på maraton och halvmaraton.. Tabellerna ligger sedan delvis till grund för förbundets officiella statistik.

Det är ett tidsödande men roligt jobb att sammanaställa tabellerna. Gensvaret från Löparsverige är stort och det är orsaken till att jag fortsätter. Ser du fel eller saknar resultat som skulle platsa på tiobästalistorna vill jag att du mejlar mig.

Keep on running
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Leif Larson - 2016-12-09 09:35:03

Hej Björn! Ja, vi är många som gläds åt att du fortsätter med din årsstatistik! Jag vill bara komplettera halvmarathonlistan i M60 med mitt resultat på Malmö halvmarathon 1:a oktober 1.22:32 vilket ju är betydligt bättre än resultatet från Heleneholm som fanns med på listan.
Ha det bra
Leif Larson

#2 Björn - 2016-12-09 22:14:14

En kanontid! Jag har ändrat.

#3 Leif Larson - 2016-12-11 10:42:17

Tack Björn! Jag passar på och önskar dig ett riktigt gott nytt löparår 2017!!!