Kommentarer på Perfekt med babyjjogger i snökaoset


Som uppvärmning inför dagens löprunda blev det snöskottning utanför vårt hus på Tomtebogatan. Babyjoggern med stora hjul och smala däck tar sig fram överallt.

Vintertid är det perfekt att springa med en baby jogger. Jag springer säkert, behöver inga dubbskor, och kan omöjligt ramla.

Alla klagar på den dåliga snöröjningen i Stockholm. Även jag som löpare berörs men inte lika mycket som vanliga gångtrafikanter. Det trevliga med att springa med en vagn är just att du slipper ramla. Eftersom vagnen dessutom har stora och smala hjul passeras snöhindren ganska lätt. Men under de värsta dagarna har jag hållit mig på stråk som nyligen plogats. Jag bor intill Karlberg och inne på militärområdet är snöröjningen bra.

Men idag gav jag mig utanför stan, tog en tvåmilare upp till Vällingby. Inne i stan är de flesta gator och trottoarer fortfarande dåligt röjda men så fort jag kom ner till Stockholms stadshus väntade mig en helt rensopad cykelbana ända upp till Hässelby. Stan har gett sig sjutton på att hålla några stora cykelstråk öppna och det är bara att konstatera; man har lyckats.

Inte en snöflinga på cykel- och gångbanan upp mot Tranebergsbron. Fantastiskt! Men i onsdaggs, första snödagen, var det dock si och så med snöröjningen på de prioriterade cykelstråken.

Vagnlöpning har också den stora fördelen att du kan kånka med dig allt du behöver. Jag hade med mig en väska med ombyteskläder, passade på att att slinka in på F&S i Abrahamsberg och träna benstyrka. Och när jag ändå var på ett gym tog jag chansen att springa lite på löpbanden.Väl framme i Vällinngby Centrum kunde jag utföra en del inköp och äta lunch- naturligtvis på McDonald´s!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2016-11-11 23:56:22

Fantastik just vad jag efterlyste