Kommentarer på Invägningen är klar


Vågen i Hemlingbystugan i Gävle visade på 58,5 kilo. Det var nog rena glädjemätaren, jag måste väga minst två kilo mera. Annars måste jag nog börja äta upp mig på amerikansk husmanskost, det vill säga hamburgare.

Amerikakofferten packas, motellrum i Kalifornien bokas, kreditkorten kollas, rutten gås igenom en sista gång. Nu pågår finputs inför det stora Äventyret som startar den 19 april.

Idag åkte jag upp till Gävle för att träffa min bror Jan och göra sista finslipningen inför mitt femte coast to coast. Jan ska ju vara min följebilschaufför under cirka två veckor i Nevada och Utah, 500-milstrippens kanske besvärligaste partier.

Vi gick igenom rutten och stämde av diverse praktiska detaljer. Körschemat i datorn omfattar 93 dagar och totalt cirka 500 mil.

Uppe i Hemlingby passade jag på att springa milspåret. All snö är nu borta, stigarna är tämligen torra och löpvänliga men i slalombacken ligger det forfarande kvar ganska mycket.snö. Området är rena paradiset och det är kanske inte så konstigt att den lokala löparklubben, Hemlingby LK, har många bra löpare i sitt stall. En av dem mötte jag idag, Kjell Björk. Han har slagit mig flera gånger i Bore Cup.

-Har du sprungit upp från Stockholm? skrattade han.

Den 19 april står jag med fötterna i Stilla Havet vid Baker Beach någon kilometer från Golde Gate-bron. Jag tar en liten omväg över bron fram och tillbaka och på kvällen skriver jag mitt första "amerikabrev" hem till gamla Sweden.

Allt känns bra inför USA, oroväckande bra, höll jag på att säga. Imorgon söndag hoppas jag kunna stänga locket till amerikakofferten. Vi hörs!

Veckans  distans: 57 km (sprugna km sedan årsskiftet 1606)

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2016-04-17 18:13:06

Min våg efter 90 dagar i Alperna visar på exakt 10 kilo mer. Det är ett bra resultat för mig och jag måste försöka ta det försiktigt med den amerikansk husmanskost, nu när skridskorna inte är med. Björn brukar hjälpa mig med Pommes frites.

Tack Nissen för den fina layouten. Det är bra att man ser om någon har gjort en kommentar, vilket förhoppningsvis genererar fler inlägg nu när årets äventyr börjar på tisdag

Björn lycka till och vi ses Fernley på kvällen den 28 april.

#2 Patrick Bjurström - 2016-04-17 20:02:59

Det ska bli spännande att följa din resa. Jag har liksom USA:s geografi på hjärnan sedan jag gick ett år i prep school i Kansas City 19622-63. Jag har också korsat kontinenten på längden på olika sätt, per Greyhoundbuss och bil, och jag har sprungit maran I N.Y. och Boston. Men aldrig sprungit om du. Have a great time!

#3 Ingmarie/blog.nemonisimors.com - 2016-04-17 20:52:00

Ja oj vad det ska bli skoj att följa dig! Safe travel!

#4 Christian Beer - 2016-04-18 22:13:36

Verkligen kul att få följa dig. Godspeed!

#5 Pelle - 2016-04-19 10:40:03

Något jag saknar under Info om Björn och löpet är packningen. Vad kommer med? Vad väger det?

#6 Magnus Vetter - 2016-04-19 11:53:01

Lycka till på turen!
Kommer det gå att kunna följa dig på en mer detaljerad karta? Typ google maps eller dylikt. Skulle vara kul att zooma in på rutten. Det ser ut att vara högre i UT än där mormonerna kom till Salt Lake som du skall passera.

#7 Carina Borén - 2016-04-19 13:49:56

Ska bli så himla kul att följa dig!! Lycka till nu när du startar din långa underbara resa!!

#8 Bjön - 2016-04-19 23:51:40

@Patrick Får rysningar när jag hör Kansas City. Det var en stad jag var rädd när jag sprang igenom. Många arbetslösa på gatorna på gatorna och i butikerna fullt med vakter.
@Pelle En utförlig packlista kommer. Ska be webmaster lägga in den. Kärran väger ca 10 kilo och packningen också ca 10 kilo (exklusive termos för 3-4 liter).
@magnus Ja, det ska gång. Ett körschema med med slutdestination dag för dag ska komma och även här får jag stöta på webmaster. Annars är det tänkt att jag dagligen ska tala om var jag befinner mig och då ange en kartlänk.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg