Kommentarer på Vad du bör veta inför ett coast to coast (5) : Så många skor går det åt


Asfalten är varm vartför skoslitaget blir större än normalt.

Under de 500 milen över USA hinner man slita ut 4-5 par löparskor. Det är mer än dubbelt så många som skulle ha gått åt om du sprungit motsvarande distans i Sverige.

Stekheta vägbanor går hårt åt skorna. Som mest har jag förbrukat fem par under ett coast to coast. Kostnaden är dock försumbar eftersom skopriserna i Amerika ligger på ungefär halva nivån.

I Sverige brukar det bli drygt 500 mil per år men då förbrukar jag högst två par. Dämpningen har då försämrats men skorna är i övrigt ganska ok. Under ett coast to coast är det tvärtom, sulorna är blankslitna men dämpningen ok. Det större fysiska slitaget måste bero på värmen och att skorna aldrig får vila, gissar jag.

Hemma har jag ett stort antal skor igång (ibland upp till 6-7 par av lite olika modeller)  och springer i olika skor varje dag. Att släpa med så många skor går naturligtvis inte på ett coast to coast men jag skiftar i alla fall mellan två par; ett par stabila Brooks Adrenaline och ett lättare par, Nike Free. Under de två senaste löpen har jag skiftat skor efter 2-3 mil och det har fungerat bra.  Eftersom belastningen inte blir så ensidig minskar förmodligen skaderisken.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Mårten... - 2016-03-06 23:31:53

På ett ungefär vad kostar det att göra ett löpäventyr i Amerika.
Har funderat på att börja spara ihop för ett livsäventyr..

#2 Björn - 2016-03-07 09:18:31

Grovt räknat 75 000 kronor. Ã?terkommer i nästa inlägg med en kalkyl.