Kommentarer på Löparglädje


Rune Larssons pocketbok på 237 sidor är en handbok i löpning, äventyrslöpning och ultralöpning. Rune har aldrig följt några träningsprogram och i boken får du heller inga sådana men massor av enkla, handfasta tips.

Löparglädje. Så heter Rune Larssons senaste bok. Trots att jag bara skummat den har den redan gett mig löpglädje- självklart sprang jag till bokhandeln och köpte denna löparbibel i pocketformat.

Rune har hela tiden varit min mentor utan att han ens kanske vetat om det. Det är till honom jag vänt mig  för att få ett råd. Utom honom hade det aldrig blivit några coast to coast för mig.

När nu boken skummas inser jag hur mycket vi har gemensamt. Det är nästan som om det vore jag som hållit i pennan och inte Rune. Vi har helt enkelt likartad löparfilsofi. Nikes reklamslogan "Just do it" passar in på oss båda. Ju enklare desto bättre, snacka inte så mycket, ge inte upp, var idog men ta det lugnt, gör det för din egen skull och det ska vara roligt- där har du några nyckelbegrepp. Rune är naturligtvis extremen och övermannen.

I boken får vi lära oss vad "intervallrumpa" hos kvinnor är, hur en man (Rune) kan kissa och ändå hålla ett tempo på fyra minuter per kilometer, hur man gör sina egna energikakor och att armträning för löpare är bortkastad möda. Roligt och informativt blandas om vartannant. Boken rekomenderas varmt och att bara behöva betala 2,5 öre per sida är nog helt i författarens smak.

Klicka på bilden så kan du läsa texten.

Kontinentlöpare tycks vara i ropet. Rune är ju en sådan. Och i dagarna utkom löpartidningen Spring med ett sexsidigt reportage om 68-årig stolle som snart ska springa över USA för femte gången.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 lelle - 2016-02-18 19:19:56

Bilden är typiskt 70 -talet, trevligt!

#2 Robert - 2016-02-19 08:11:44

Hoppas nästan den kostar 25 öre per sida. 2,5 öre ger ett totalpris på 6 kr!

#3 Björn - 2016-02-19 10:04:48

Så sant, Robert. Jag slant med fingrarna på miniräknaren. 25 öre per sida eller cirka 60 kr är priset om man köper boken på nätet. Själv hade jag inte tid att vänta 2-3 dagar så jag köpte den i en fysisk butik (Akademibokhandeln) och betalade 89 kr (38 öre sidan)

#4 Janne - 2016-02-21 16:59:25

Nu görs ett nytt rekordförsök på Coast-to-Coast:

http://www.telegraph.co.uk/sport/12166515/Marathon-man-Robert-Young-eyes-the-long-road-ahead.html

Tror du han klarar det?

#5 Björn - 2016-02-22 10:33:59

Kände inte till denne hårding. Visst, han har säkert förutsättningar att slå det nuvarande rekordet på 46 dagar. Det som talar emot honom är att ett rekordförsök kostar en massa pengar, något han saknar. Hela projektet verkar lite svajigt, när/om det blir något rekordförsök är oklart.